Ingyen kapják a Nemes Nagy Ágnes-kötetet a középiskolások és egyetemisták

  • narancs.hu
  • 2022. június 9.

Sorköz

Tízezer példányban jelenteti meg a könyvet a Jelenkor Kiadó és a Libri a költő születésének századik évfordulóján.

Nemes Nagy Ágnes (1922–1991) verseiből és prózai műveiből állított össze válogatáskötetet a Jelenkor Kiadó és a Libri.

A Szilánkos fényjelek címmel Ferencz Győző szerkesztésében megjelenő könyv nem kerül kereskedelmi forgalomba, viszont tízezer példányban adják ki, és ingyen juthatnak hozzá a középiskolások és egyetemisták.

A kezdeményezéssel kapcsolatban Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója azt nyilatkozta, a Libri elkötelezett támogatója a magyar kultúrának, melynek gazdagságához Nemes Nagy Ágnes, a 20. század egyik legjelentősebb alkotója felbecsülhetetlen mértékben járult hozzá,  lírája, esszéi a mai napig nagy hatással bírnak az olvasók újabb és újabb generációira. A kiadó a költő születésének 100. évfordulójára megjelentetett kötettel prózája és lírája előtt is tiszteleg. 

A Libri 2021-ben hívta életre a fiatalokat támogató kezdeményezést, melynek célja, hogy a 20. századi magyar irodalom kiemelkedő alkotásai minél több fiatal olvasóhoz eljussanak.

Tavaly Mészöly Miklósnak, a 20. századi magyar prózairodalom megkerülhetetlen szerzőjének öt novelláját adták ki egy exkluzív kötetben Nem felelt meg neki címmel. A most megjelent Nemes Nagy Ágnes-kötetet  a diákok június 10-től, érvényes diákigazolványuk felmutatásával vehetik át Ünnepi Könyvhét helyszínein, valamint országszerte a Libri 55 könyvesboltjában, a készlet erejéig.

 

Leadkép: Nemes Nagy Ágnes költő, író, műfordító otthonában 1985. június 3-án. Fotó: MTI, Tóth István Csaba

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk