Interjút adott a Budapest noir rejtőzködő szerzője

  • narancs.hu
  • 2023. december 29.

Sorköz

Kondor Vilmos eltorzított hanggal, háttal a kamerának nyilatkozott, többek között arról, hogy fiatal kori műveit elégette.

A Budapest noir-sorozat rejtőzködő szerzőjéről nem sokat tudunk: sem azt, hogy mi az igazi neve, hány éves vagy hogy mi az eredeti foglalkozása.

„Amit a világról gondolok, az mind benne van a könyvekben. Ez az egyik és a legfontosabb arra vonatkozóan, hogy így és ilyen formában beszélgetünk. A másik az, hogy én nagyon-nagyon nem szeretem a szerzői kultuszt vagy a személyi kultuszt, a kettő akár össze is csúszhat. Ezen felül nagyon félénken és nagyon erőteljesen őrzöm a magánéletemet, nem akarok látni átjárhatóságot egymás között, mert a kettőnek nincsen semmi köze egymáshoz” – nyilatkozott most az RTL XXI. Század című műsorának az író.

Szondi Vandának azt is elmondta, hogy szívesen belebújna nyomozója, Gordon Zsigmond bőrébe, aki a harmincas évek Budapestjén él. De az is kiderült, hogy nem magát írta meg a karakterben: „Én nem szerettem Gordont az első regényben. Egy kifejezetten kekec alaknak tartom.”

„Budapestet legalább olyan könnyű utálni, mint amilyen könnyű szeretni, és nekem nem volt kérdés, hogy ezt a várost az elejétől fogva szeressem-e” – mondta a magyar fővárosról Kondor Vilmos, aki egyébként már nem itthon él, és Budapestet utoljára tizenöt éve tartotta izgalmas helynek.

Az is szóba kerül, hogy az író korábbi műveit elégette: „Az összegyűjtött műveim jelenleg egy ötliteres befőttesüvegben, pernye alakjában vannak jelen.”

Az interjút péntek este lehet megnézni az RTL-en.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk