J. K. Rowling erőszakos férje elzárta a Harry Potter kéziratát az írótól

  • narancs.hu
  • 2023. február 22.

Sorköz

Úgy kellett kicsempészni a lapokat.

Korábbi férjétől elszenvedett sérelmeiről beszélt a Harry Potter-könyvek írója, Joanne Kathleen Rowling egy podcastműsorban. A férfi megpróbálta elzárni a kiadatlan regény kéziratát egy külön szobába, hogy így akadályozza meg, hogy a felesége elhagyja őt.

Rowling ezután adagonként csempészte ki a kéziratot a munkahelyére, ahol fénymásolatokat készített, mert attól tartott, a férje megsemmisíti az eredetit.

„Ezután minden alkalommal átkutatta a táskámat, amikor hazaértem. Nem volt kulcsom a saját otthonom bejáratához, mert az az ő hatásköre volt” – mondta a korábbi férjről, Jorge Arantesről.

Annak ellenére, hogy rendkívül megterhelő időszak volt számára, az író gyorsan haladt a készülő regénnyel.

Az utóbbi időszakban Rowling személye megosztja a nyugati olvasóközönséget, mert sokan transzfóbnak tartják a megnyilvánulásait. Az író azt mondja, annyi halálos fenyegetést kapott, hogy kitapétázhatja vele a házát. (Guardian)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk