Janikovszky Éváról neveztek el parkot Erzsébetvárosban

  • narancs.hu
  • 2022. november 17.

Sorköz

Az írónő műveit 41 országban adták ki.

Janikovszky Éva írónőről nevezte el a Dob utca 37. telken kialakított parkot Erzsébetváros képviselőtestülete november 16-án megtartott ülésén – olvasható a kerület honlapján.

Bár a most elnevezett parkban, már régebb óta áll az írónő szobra, a döntés kapcsán mégis kisebb vita alakult ki a testület ülésén. Radics Béla és Ripka András, a Fidesz képviselői a döntés ellen foglaltak állást, az írónő férjének szerintük még nem teljesen tisztázott politikai tevékenysége miatt. Igaz, ők sem vitatták a névadó kvalitásait.

Kispál Tibor, Bárdi Zsuzsa, Szücs Balázs alpolgármesterek Niedermüller Péter polgármesterrel együtt úgy érveltek, hogy Janikovszky Éva, akinek műveit 41 országban adták ki, a magyar irodalom európai súlyú alakja, alkotói súlyát nem lehet megkérdőjelezni. Emellett méltatlannak tartották az ellenérveket, különösen egy olyan párt képviselőitől, amely nem emelte fel a szavát az ellen, hogy a parlamentben Horthy szobrot avassanak.

A képviselők a határozati javaslatot fideszes képviselők ellenszavazatával és tartózkodásával fogadták el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk