Lovasi, a nagy mesemondó

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 22.

Sorköz

A Kiscsillag új lemezének deluxe változata nem bónuszdalokat jelent.

Kiadója „egészen egyedülállónak” nevezi azt a könyvet, amit a Kiscsillag tavasszal megjelent Tompa kések című albuma bővített kiadásának is mondhatnánk, mivel a szokásostól eltérően itt nem dalokban jelenik meg az extra tartalom.

„Nem melléklete, nem is díszesen »lábjegyzete« az idei Kiscsillag-albumnak, hanem egy olyan, sok fantáziával és nagy műgonddal összeállított párhuzamos kiadvány, amivel együtt válik igazán teljessé a Tompa kések nagylemez világa” – írják a könyv beharangozójában, hozzátéve, hogy mindez Lovasi András és az album dizájnját jegyző Vetlényi Zsolt festőművész-grafikus közös munkája. Az utóbbi rajzaival, festményeivel, Lovasi András pedig meséjével egészíti ki a lemezen hallhatókat, amely szándékuk szerint keretbe foglalja az új Kiscsillag-albumot.

„Valamikor a kilencvenes évek elején egy költő irigykedve hasonlította össze az általunk eladott lemezek (kazetták, bakelitek, cédék) több tízezres példányszámait egy sikeres verseskötet eladott darabszámával. Most, hogy mi zenészek is közelítünk ezekhez a számokhoz, ideje volt, hogy olyan kiállítása is legyen egy albumunknak, amit akár órákig lehet forgatni, mint egy jó verseskötetet. Ehhez az elképzeléshez szegődött társul Vetlényi Zsolt” – mondta Lovasi András, akinek királylányos meséje Földes Eszter előadásában hallható is az új kiadványban, amit 250 dedikált példányban adtak ki.

Borítókép: Németh Dániel

Figyelmébe ajánljuk