Orwell-rajongók, figyelem! Napi Orwell-hírlevél indul

  • narancs.hu
  • 2022. október 28.

Sorköz

Azok, akik feliratkoznak, minden nap elolvashatnak angolul egy rövid szövegrészletet az írótól.

Bár George Orwell munkásságáért sokan rajonganak, talán a többség jellemzően csak az 1984-et és az Állatfarmot ismeri. Egy új projekt most az a célt tűzte ki, hogy minél több emberhez eljussanak a szerző más művei is.

Az Orwell Foundation létrehozta az Orwell Daily-t, azaz a Napi Orwellt, amely akárcsak egy hírlevél, a feliratkozók minden reggel kapnak egy 1000-1500 szavas szövegrészletet az írótól.

Elsőként a Csavargóként Párizsban, Londonban című könyve lesz terítéken, aztán karácsony után egy újabb művet fognak kiválasztani.

Csavargóként Párizsban, Londonban 1933-ban jelent meg. Orwell kevésbé ismert könyve a nyomorról, az éhezésről, a munkakeresés nehézségeiről, és a húszas évek hajléktalanszállóiról szól. A könyvet személyes tapasztalatok ihlették, az író ugyanis fiatal éveit Párizs és London legszegényebb részein töltötte, ahol csavargókkal és koldusokkal találkozott, és alkalmi munkákból élt. 

A Napi Orwell-hírlevél október 28-án, azaz ma indul,  itt lehet rá feliratkozni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.