Petíciót indított a tiltakozó tanárok mellett Erdős Virág

  • narancs.hu
  • 2022. december 5.

Sorköz

Az aláírók között van már Peer Krisztián, Mécs Anna és Parti Nagy Lajos is.

„Alulírott magyar írók, költők, kritikusok és irodalmárok mély tiszteletünket és teljes támogatásunkat fejezzük ki a tiltakozó akciókban részt vevő tanárok, és a tiltakozó akciókban részt vevő tanárok mellett demonstráló diákok felé” – olvasható a petícióban, amelyet Erdős Virág költő indított december 1-jén.

A petíciót hétfő estig már több mint 460 ember írta alá, köztük a kortárs magyar irodalom olyan alkotói is, mint például Peer Krisztián, Kiss Noémi, Závada Pál, Mécs Anna, Darvasi László, vagy éppen Parti Nagy Lajos. Az Erdős Virág által elindított kezdeményezés során természetesen bárki támogathatja aláírásával a pedagógusok ügyét, még akkor is, ha az illető éppen nem író. 

December 30-án nyolc fővárosi tanárt rúgtak ki azért, mert részt vettek a polgári engedetlenségben. Ezt követően új lendületet vett a pedagógusok és az oktatás helyzetéért szeptember óta zajló tiltakozási hullám. A hétfői nap során több iskolában is ülősztrájkba kezdtek a diákok, a kölcseys tanárok pedig a Belügyminisztérium épület elé vonultak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk