Melhardt Gergő nyerte el a Kálmán C. György emlékére alapított díjat

  • narancs.hu
  • 2022. december 6.

Sorköz

A díjat, amely a névadó személyiségére emlékeztető egyedi tárgy, családja és volt kollégái adják át minden évben. 

A BTK Irodalomtudományi Intézet Irodalomelméleti osztálya és a Literatura folyóirat 2022-ben irodalomkritikusi díjat alapított Kálmán C. György (1954–2021) emlékére – írja a Litera

A Kálmán C. György irodalomkritikus-díj célja, hogy felhívja a figyelmet a sokoldalú, tájékozott, invenciózus, egyéni hanggal és karakteres véleménnyel rendelkező fiatal magyar irodalomkritikusokra. A díjazottat évente felkért külsős szakmai tanácsadók javaslatai alapján a BTK Irodalomtudományi Intézetben működő Literatura folyóirat szerkesztőségéből és az Irodalomelméleti osztály munkatársaiból álló zsűri választja ki.

Idén a díjat Melhardt Gergő (PTE-doktorandusz, PIM Digitális irodalmi Akadémia szerkesztő, kiadványozási referens) vehette át az első alkalommal megrendezett ünnepélyes díjátadón, 2022. december 6-án 11:00 órakor a BTK Irodalomtudományi Intézetben. 

A díjat, amely a névadó személyiségére emlékeztető egyedi tárgy, családja és volt kollégái adják át minden évben – Kálmán C. György különleges intézeti szerepére is emlékezve egy Mikulás napjához közeli időpontban, számolt be a Litera.

Kálmán C. György 2021 októberében hunyt el. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk