Puskás Panni és Mohácsi Balázs kapta a Mastercard Alkotótárs ösztöndíjat

  • narancs.hu
  • 2024. május 24.

Sorköz

Hárommillió forinttal jár az elismerés.

Két szerzőt díjaztak idén a Mastercard Alkotótárs ösztöndíjjal. A Könyves Magazin szakmai partnerségében megvalósuló ösztöndíjra minden, a 40. évét be nem töltött vers- és prózaíró jelentkezhet, akinek már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi kötete.

Mohácsi Balázs szabálytalan, hibrid műfajú Újabb narancsok gurulnak el című kötetével pályázott, amelyben az élet, halál, költészet, család, írás témáiról beszél.

Puskás Panni Nem a haláltól munkacímű regénye az időskori önrendelkezés témáját dolgozza fel. Az írónak eddig két könyve (A rezervátum visszafoglalása, Megmenteni bárkit) jelent meg.

A díjakat a Mastercard – Alkotótárs ösztöndíj negyedik évére felkért zsűri (Háy János, Krusovszky Dénes, Mácsai Pál, Nagy Gabriella és Turi Tímea) döntése nyomán adták át.

Fotó: Valuska Gábor/Könyves Magazin

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk