Megmenekült Esterházy Péter egykori lakhelye, alkotóház lehet belőle

  • narancs.hu
  • 2024. május 22.

Sorköz

Pedig majdnem eladták.

Összefogott az óbudai önkormányzat és az Esterházy-család az író rómaifürdői házáért, amelyben hamarosan alkotóház és irodalmi központ jöhet létre. A házat működtető alapítványt Dragomán György és Vámos Miklós hozta létre.

Az ingatlant korábban eladásra bocsátották volna, még a legnépszerűbb ingatlanos oldalra is felkerült, a hirdetés nagyot futott az interneten. Esterházy Marcell, az író fia szerint nem láttak más utat, mert „mindenhonnan lepattantak” – írja a Telex.

 
Az Emőd utcai Esterházy-lakhely
Fotó: Esterházy Marcell
 

Most, az Emőd utcai sajtótájékoztatón Kiss László III. kerületi polgármester azt mondta, az óbudai önkormányzatban megvolt a szándék a ház megmentésére, de nem volt szakmailag hozzáértésük, amit a létrejövő alapítvány fog biztosítani.

Esterházy Marcell elmondása alapján azt tervezik, hogy az alkotóházba nemcsak Magyarországról, hanem külföldről is érkezhetnek írók, költők, műfordítók és kutatók. Az épület felújítása ősztől kezdődhet el.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk