Tízezer Térey János-kötetet osztanak szét a diákok között

  • narancs.hu
  • 2024. június 3.

Sorköz

Az Árnyékunk útra vált című válogatás a szerző halálának ötödik évfordulója alkalmából jelenik meg.

Térey János emléke és életműve előtt tisztelegve a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvesboltok 10 ezer példányban teszik elérhetővé az Árnyékunk útra vált című kötetet – jelentette be a Libri Kiadói Csoport az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Az 1970. szeptember 14-én született József Attila- és Babérkoszorú-díjjal kitüntetett író, költő, drámaíró, műfordító öt évvel ezelőtt, 2019. június 3-án hunyt el. A kötetben a szerző korai verseitől a posztumusz megjelent önéletírásáig (Boldogh-ház, Kétmalom utca – Egy cívis vallomásai) válogattak jellegzetes és kiemelkedő műveiből, így rajzolva fel a 21. századi magyar irodalom jelentős alkotójának pályaívét.

A tízezer darab ajándékkötetet középiskolai tanulók, főiskolások és egyetemisták – érvényes diákigazolványuk felmutatásával – június 3-tól vehetik át.

A könyvek az ország minden Libri könyvesboltjában, valamint június 13. és 16. között a budapesti Ünnepi Könyvhéten, a Vörösmarty téren, a Libri Könyvesboltok 63-as számú standjánál elérhetők lesznek, a készlet erejéig. Korábban Mészöly Miklós, Nemes Nagy Ágnes, Nádas Péter és Borbély Szilárd műveiből készült hasonló válogatás. Utóbbiíról szóló kritikánk itt olvasható.

„Nem tudtál lassítani. Küzdöttél, hajtottál, siettél. Amit leírtál: magadat, családodat, városodat és országodat, az...

Posted by Jelenkor Kiadó on Monday, June 3, 2024

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk