Tompa Andrea kapja a Mészöly Miklós-díjat

  • narancs.hu
  • 2023. december 19.

Sorköz

A díjat január 19-én, Mészöly születésének évfordulóján adják át Szekszárdon.

Tompa Andrea kapja a 2024. évi Mészöly Miklós-díjat – írja a Könyves Magazin. A díjat január 19-én, Mészöly születésének évfordulóján adják át az író szülővárosában, Szekszárdon.

A Mészöly Miklós Egyesület indoklásában kifejtette, a zsűri eddigi egyenletesen magas színvonalú irodalmi teljesítményéért és különösen a Sokszor nem halunk meg című regényéért részesíti az elismerésben Tompa Andreát. A díjat 2004-ben alapították és évről évre olyan íróknak ítélik oda, akik jelentős szépirodalmi, kritikusi vagy irodalomtörténészi életművet hoztak létre, és fontos társadalmi kérdésekben hallatják a hangjukat.

A díjat minden év január 19-én, a Mészöly Miklós születésének évfordulóján rendezett emléknapon adják át az író szülővárosában, Szekszárdon. Az ünnepélyes díjátadót követően Visy Beatrix beszélget Tompa Andreával a Művészetek Házában. Ekkor adják át a Mészöly Miklós Emlékplakettet is, amelyet jövőre Baranyai László vehet át. A Mészöly Miklós-díj korábbi díjazottja volt többek között Márton László, Darvasi László, Borbély Szilárd, Szvoren Edina, Bartók Imre és Szeifert Natália.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk