A válogatott ki sem jutott, de egy magyar fiatal simán lőtt gólt Moszkvában

  • Gera Márton
  • 2018. június 21.

Sport

Véget ért a Foci a Barátságért program, amely 211 ország részvételével hirdette a sokszínűséget.

Magyar gól is született az idei labdarúgó-világbajnokság helyszínén, Moszkvában! A gólt Lobmayer Bendegúz, a SZE-FI LSE-Szentendre focistája lőtte a Foci a Barátságért program világbajnokságán.

false

 

Fotó: Gera Márton

A Foci a Barátságért programot minden évben más és más országban rendezik meg, kapcsolódva az adott év valamely nagyobb futballeseményéhez. Idén a szervezők a 21. labdarúgó-világbajnokság helyszínét, Oroszországot választották a rendezvény színhelyéül. A program célja többek között, hogy a labdarúgást kedvelő fiatalok találkozhassanak egymással, és minél több ország kultúráját ismerhessék meg. A Foci a Barátságért ezen túl a sokszínűséget és a barátságot szeretné népszerűsíteni a generáció körében, ezt hivatott megjeleníteni az ún. barátságkarkötő is, melyet a programon részt vevő fiatalok viselnek.

A hatodik alkalommal megrendezett programon 211 ország delegációja vett részt, a magyar küldöttséget két kísérő, két újságíró és két fiatal alkotta. A 12 éves Gáspár Réka és a szintén 12 éves Lobmayer Bendegúz áprilisban tudta meg, hogy idén ők képviselhetik Magyarországot az eseményen, melynek keretében a részt vevő országok fiataljai a Foci a Barátságért világbajnokságon mérkőznek meg egymással.

false

A két fiatal a kiutazás előtt barátságos meccseken ismerkedett meg egymással: játszottak Réka csapatánál Érsekvadkerten és Bendegúz csapatánál Szentendrén. Ahogy a Foci a Barátságért program minden résztvevője, a magyar fiatalok is felkészítő edzéseken vettek részt Moszkvában, és lehetőséget kaptak arra, hogy ismerkedjenek a kortársaikkal. A héten találkozhattak olyan ismert focistákkal, mint Iker Casillas, a spanyol Porto kapusa, vagy Alekszandr Kerzsakov, az orosz válogatott csatára. Kedden pedig a 32 csapat részvételével lebonyolított Foci a Barátságért világbajnokságon játszottak a moszkvai Sapsan Arénában, ahol Bendegúz Gepárdok csapatának tagjaként gólt is lőtt, és még néhány gólpasszt is adott.

Figyelmébe ajánljuk