Ádám Martin góljával lett bajnok az Ulszan Hyundai

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. október 16.

Sport

A dél-koreai csapat 17 év után lesz ismét aranyérmes a magyarnál magasabban jegyzett bajnokságban.

A válogatott Ádám Martin gólpasszal, majd góllal járult hozzá az Ulszan Hyundai 2-1-es győzelméhez a Kangvon FC vendégeként, ezzel csapata biztosította bajnoki címét a dél-koreai labdarúgó-élvonalban.

 Klubjának közösségi oldala szerint a nyolcszoros válogatott középcsatár a 67. percben, 1-0-s hazai vezetésnél lépett pályára, a 75. percben fejjel gólpasszt adott, majd a 86. percben egy szöglet után közvetlen közelről a hálóba talált. Ádámnak ez volt a 13. mérkőzése, a kilencedik találata és a harmadik gólpassza a dél-koreai bajnokságban.

A legutóbbi három szezonban ezüstérmes Ulszan immár behozhatatlan előnnyel vezet a tabellán az elmúlt öt idény bajnoka, a Csonbuk Motors előtt, így 17 év után lett ismét aranyérmes:

 Amikor a Paksból Dél-Koreába igazolt a 27 éves magyar támadó, olyan kritikák is érték, hogy hiába jegyzik magasabban, tartják erősebb színvonalúnak a dél-koreai bajnokságot, mint a magyart, ahol eddig Ádám játszott, ez süllyesztő lesz a számára. Ez a vélemény egyelőre nem igazolódott be. 

 Leadkép: Ádám Martin a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország–Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.