Csökkentette az MLSZ a fekázó Mészöly Géza büntetését

  • narancs.hu
  • 2024. március 8.

Sport

Az Újpest edzője péntek este már le is ülhet a kispadra.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága pénteken 2+3 mérkőzésre csökkentette Mészöly Géza eltiltását, így az Újpest vezetőedzője már pénteken leülhet a kispadra a felcsúti Felcsút elleni bajnoki meccsen - írja az MTI. Mészöly eltiltása azért született, mert újpesti visszatérését azzal tudta indítani, hogy az  NB I-es Diósgyőr-Újpest focimeccs utáni sajtótájékoztatán kissé problémás kifejezést használt saját játékosára, a nigériai Franklin Saserére.

„Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki ott elöl megtartja a labdát és megcsúsztatja. Az volt a kulcs a győzelemhez, hogy ő be tudott jönni.”

A fegyelmi bizottság múlt csütörtökön egy plusz két hónapos eltiltást szabott ki a szakemberre, aki a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett rasszista tartalmú nyilatkozatot. A tréner három hónapos büntetéséből csak az elsőt kellett volna letöltenie, mert a testület fél évre felfüggesztette a második és harmadik hónap végrehajtását.

Az Újpest fellebbezett, ezután enyhítettek az ítéleten, így Mészölyt öt tétmérkőzésre tiltották el, de ebből három végrehajtását felfüggesztették. Mivel az éppen egy hónapja kinevezett vezetőedző egy-egy bajnoki és kupatalálkozót már kihagyott, így a Felcsúton este 8-kor kezdődő meccsen ismét a kispadon ülhet. Mészölynek mellékbüntetésként 500 ezer forintot kell kifizetnie.

A teljes kép érdekében érdemes megjegyezni, hogy Orbán Viktor is megszólalt diszkréten az ügyben: a különféle focis mémekkel dolgozó Trollfoci posztja alá kommentelte oda a tiltás hírére, hogy „je suis Mészöly!” 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk