„Egy teljes életet élő emberrel lett kevesebb” – írja Suhajda Szilárdról Sterczer Hilda

  • narancs.hu
  • 2023. május 27.

Sport

Erőss Zsolt özvegye válaszol azoknak is, akik felelőtlenségnek tartják a hegymászást.

Megemlékezik Suhajda Szilárdról és a hegymászókat hibáztató véleményekre is reagál Sterczer Hilda a Facebookon.

Az ő férje volt Erőss Zsolt, aki tíz évvel ezelőtt a Kancsendzönga megmászásakor Kiss Péterrel együtt eltűnt. 

„Mi is az élet? Suhajda Szilárd már nem jön haza a Mount Everestről, ezzel sok kérdést hagyva maga után. Az egyik ismétlődő kérdés: Miért megy oda? E mögött valójában vád húzódik: Micsoda felelőtlenség! Meghalni egy hegyért! Álljunk meg itt egy pillanatra és gondoljunk bele: Mi itt élünk, vagy inkább mindennap meghalunk? Hajtunk a mókuskerékben, nap, mint nap, rohanuk, gürizünk, szaladunk, csináljuk, ami hasznos. Miközben észre se vesszük, hogy közben épp az Életünket veszítjük el. Napról, napra, és még csak nem is tudunk róla. Nem jut idő az egészségre, a családra, a kultúrára, a kedvelt hobbira, a barátokra, a közösségre, önmagamra. Fizikailag ugyan élünk, de azt életet éljük, amit élni szeretnénk? A hegymászó él. Igazán él. Tudja, mire hivatott, és ezt felvállalva mindennap valóságos életet él. Valós kihívásokkal szembesül, tisztában van a kockázattal és számol vele. Suhajda Szilárd halálával egy teljes életet élő emberrel lett kevesebb a világban” – írja Sterczer Hilda.

Arról, hogy ő mit élt át férje elvesztése után, és hogyan dolgozta fel a történteket, a Magasságok és mélységek című film szól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk