Egymeccses eltiltást kapott a pályán üvöltöző Arnautovic

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. június 16.

Sport

"Nem vagyok rasszista" - védekezett az osztrák támadó. 

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Marko Arnautovic, az osztrák válogatott labdarúgója, amiért gólöröme közben sértő megjegyzéseket kiabált az északmacedónok elleni vasárnapi Eb-csoportmeccsen.

Arnautovic szerezte Ausztria harmadik találatát a 3-1-re végződő bukaresti találkozón, majd az ellenfél védője, Ezgjan Alioski felé ordított szerbül.

Alioski albán származású, Arnautovic édesapja pedig szerb, édesanyja osztrák. Az északmacedónok panasza szerint nacionalista sértések hangzottak el. Az UEFA fegyelmi szabályzata szerint minimum tízmeccses eltiltás jár rasszista vagy etnikai sértésért, de az UEFA úgy ítélte meg, hogy ez esetben "mindössze" sértés történt. Alioski egyébként azt nyilatkozta, nem értette, mit kiabált felé Arnautovic, a meccs után pedig megbeszélték a dolgot.

A 32 éves Arnautovic - akinek az eltiltás után ki kell hagynia a csütörtöki, hollandok elleni találkozót - a közösségi oldalán kijelentette, hogy nem rasszista, és elnézést kért azokért a szavakért, amelyeket a "csata hevében" mondott.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk