Felmérés: A magyarok tájékozódnának egy budapesti olimpia hatásáról

  • narancs.hu
  • 2024. október 28.

Sport

Ez az, amit az olimpiára évek óta rákattant kormány lassan nyolcadik éve nam akar megtenni.

Felmérést készített előző héten Magyar Olimpiai Bizottság megbízásából a budapesti olimpia esetleges támogatottságáról a ZRI Závecz Research a budapesti felnőtt népességet reprezentáló 500 fős mintán, illetve az ország felnőtt népességét reprezentáló 1000 fős mintán.

 A megkérdezettek négy választ adhattak: 

  1. Az olimpiával kapcsolatban először alaposan tájékozódni kell és fel kell mérni, hogy mit jelentene ez Magyarország és Budapest számára. Csak ezután lehet felelősen dönteni.
  2. Az ország egyértelmű érdeke az olimpia megrendezése, ez nem is kérdés.
  3. Az olimpiával foglalkozni sem érdemes, mindenképpen el kell utasítani.
  4. Nem tudja.

Az eredmény alapján a fővárosban és országosan is azt szeretnék, ha megfelelő tájékoztatást kapnának arról, milyen hatással van egy ilyen rendezvény az országra és Budapestre.

Akik eelkötelezettek az olimpia mellett vagy ellen, azok között a fővárosban kétszer, a társadalom egészében majdnem háromszor nagyobb azok aránya, akik elutasítják az olimpiát, mint akik feltétel nélkül megrendeznék. Ez azt jelenti, a fővárosban 73, míg az ország egészében 64 százalék azok aránya, akik szerint meg kéne nézni, mivel jár az olimpia.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk