Gulácsi Péter: Ez egy idegenbeli meccs lesz a németeknek

  • narancs.hu
  • 2024. június 16.

Sport

A válogatott kapusa sok magyar szurkolóra számít a stuttgarti stadionban.

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, a magyar labdarúgó válogatott tagja a Bildnek beszélt a magyar válogatott erősségeiről. A nyilatkozatot a Telex szemlézte. Gulácsi szerint a szerdai magyar-német Európa-bajnoki-mérkőzés egy idegenbeli meccsel fog felérni a házigazda németek számára, mert olyan sok magyar szurkoló lesz a stuttgarti stadionban.

„A szurkolók támogatása döntő lehet a Németország elleni összecsapáson. A szurkolóink nagyon kreatívak, amikor a jegyek beszerzéséről van szó. Szerintem ez egy idegenbeli meccs lesz a németeknek. Hetek óta hatalmas futballeufória van Magyarországon, aminek nagyon örülünk. A szurkolóink támogatása energiát ad nekünk, ezt érezni is lehet. Ez ad nekünk lökést, amit ki is használhatunk” – mondta Gulácsi.

A 34 éves kapus úgy fogalmazott: „Világos szerkezetünk van arra vonatkozóan, hogyan akarunk játszani. És hihetetlen a csapatszellem. Mindenki tudja, hol a helye a csapatban és mi a szerepe. Természetesen van egy kivételes játékosunk Szoboszlai Dominik személyében, de nincs szupersztárunk. Mindenki egyenlő, mindannyian ugyanabba az irányba húzunk.”

A válogatott szövetségi kapitányáról, Marco Rossiról azt mondta, hogy óriási segítséget jelent számukra. „Ő egy hihetetlenül jó ember. Amit sokan mondanak Carlo Ancelottiról, az rá is igaz. A személyiségét tekintve nagyon hasonlít rá. Teljesen megbízik bennünk, bizalmat ad nekünk, de aztán elvárja a teljesítményt is” – tette hozzá Gulácsi.

A magyar válogatott kapusa a német csapatról is elmondta a véleményét. „Kiváló csapat, számomra ők az Eb esélyesei. Florian Wirtz kiemelkedő szezont játszott, számomra ő volt a Bundesliga legjobb játékosa. Plusz ott van Jamal Musiala, Toni Kroos és még sokan mások. Ez egy olyan csapat, ahol minden poszton topjátékosok szerepelnek. Ez minden ellenfélnek megnehezíti a dolgát” – mondta Gulácsi.

A németek péntek este 5-1-re ütötték ki a skótokat a nyitómeccsen. A magyar válogatott 3-1-es vereséggel kezdete a tornát Svájc ellen, így a szerdai német-magyar meccsnek még nagyobb tétje lesz a szempontunkból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk