Hiába a tao-százmilliók, nem megy a játék a Kisvárdának

  • narancs.hu
  • 2018. július 30.

Sport

Több mint hatvan éve nem szerepeltek ilyen rosszul.

Frissítés:

A labdarúgó OTP Bank Ligában újonc Kisvárda vezetősége közös megegyezéssel szerződést bont Kondás Elemér vezetőedzővel.

A klub honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint mérlegelték a csapat eddigi teljesítményét és a két bajnoki mérkőzés összképét, s megbeszéléseket folytattak a trénerrel. Ezek után a felek arra jutottak, hogy a csapatnak más habitusú, személyiségű és más munkamódszerrel dolgozó szakvezetőre van szüksége, ezért közös megegyezéssel elválnak útjaik.
Az utód még nem ismert, az e heti első edzést, a keddit Kondás eddigi segítői, Erős Gábor és Kocsis János tartják meg.

---

Két vereséggel kezdte szereplését a Kisvárda az NB I-ben. Az együttes mindkét meccsén 4-0-ra kapott ki, először a Videoton ideiglenes otthonában, a Pancho Arénában, majd a Honvédtól a Bozsik Stadionban. Ilyen rossz rajtra pedig 68 éve nem volt példa – kommentálta az eredményt a csakfoci.hu.

A portál arról is ír, hogy a jelenlegi edző, Kondás Elemér szinte biztosan távozik a csapattól, a helyét pedig átmenetileg, de akár tartósan is a jelenlegi szakmai igazgató, Révész Attila veheti át.

A Seszták Miklós volt fejlesztési miniszterhez köthető Kisvárda az egyik kedvezményezettje a tao-támogatásoknak. Az atlatszo.hu nemrég közölt részletes beszámolójából kiderül, hogy 2015/16-ban csak a Duna Aszfalt 557 millió forinttal, a Molhoz köthető FGSZ Földgázszállító Zrt. 318 millióval támogatta a csapatot. De 90 milliót kapott a klub a sváci tulajdonú GE Infrastructure Kft.-től, és 50 milliót utalt, az azóta kegyvesztetté vált Szijjártó-közeli Kuna Tibor két cége (Young and Partners Kft., Trinity International Communications Kft.).

2017/18-ban Seszták csapatának ismét egy Mol-leány, ezúttal a Mol Petrolkémia Zrt. volt a legnagyobb tao-adományozója 142 millió forinttal. Emellett jött 30 millió forint a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő MKB Bankon keresztül is.

Hogy mi a helyzet Kisvárdán arról korábban részletes riportot közöltünk:

Seszták Miklós Felcsútja: ahol egymilliárd forint közpénzt öntenek egy másodosztályú álomba

A focipálya mellett örülnek az új, korszerű stadionnak. Ők 150-en lehetnek. Ha bemegyünk Kisvárdára, örömből egyre kevesebb lesz. Kritizálnak, és Stadler-sorstól tartanak. Sokáig úgy tűnt: 120 millió forintból fejlesztik a kisvárdai stadiont (már épül is az öltöző, tavaszra lesz kész), majd Seszták Miklós fejlesztési miniszter némileg váratlanul, tavaly szeptemberben maga jelentette be, hogy a kabinet jóváhagyta a nagy tervet, miszerint 2016-ig új futballstadion épül a nyírségi városban.

 

 

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.

Nadrágszíj a függönyre

Nem hirtelen támadtak és nem is múlnak el egyhamar a színházi szakma gazdasági nehézségei. A független, az önkormányzati és az állami fenntartású teátrumok növekvő rezsiárakkal és csökkenő nézőszámmal számolnak, de a jegyárakon senki sem mer nagyot emelni.

„Ha nem dicsérnek”

Urbán András előadásaiban láthattuk először itthon, aztán egyre több darabban tűnt fel. Az újvidéki színésznővel a hazai és vajdasági színjátszás közötti különbségekről, a pálya nehézségeiről és a megtett útról beszéltünk.

A pimasz légy

A nemzetközi jog alapja az államok szuverén egyenlősége. Ebből adódóan bármely állam nemzetközi kapcsolataiban szinte semmi sem történhet annak kifejezett hozzájárulása, azaz szavazata nélkül. Az államok pedig ritkán járulnak hozzá ahhoz, hogy más államok (akár a jövőben) leszavazzák őket.

Haptákban

A kormány 52 milliárdos bérfejlesztést jelentett be, amelyből a rendőrök is részesülnek. Ez komoly emelés, de kérdés, hogy hosszú távon megállítja-e az állomány csökkenését.

Lombjuk se rezzen

A közelmúltban a mindenféle szükséghelyzetre hivatkozva született, s nagy szakmai felháborodást kiváltó kormányrendelet az egyéb szempontból is sérülékeny erdőállományban könnyítené meg a fakivágást. Nem véletlenül.

„Ötven százalék!”

Évek óta 25 ezer szakdolgozó hiányzik a magyar egészségügyi rendszerből, és ha nem jön érdemi változás, 2023 januárjára ötszörös lesz a különbség az orvosok és a szakdolgozók bére között. A MESZK javaslatcsomagot küldött az államtitkárságnak, és bízik a párbeszédben, a mielőbbi béremelésben.

Nagykapu

Aj Vej-vej következetesen és mindenáron, minden megnyilatkozásával, ideértve a műalkotásait is, az emberi szabadságról, mint alapvető jogról beszél. Nála nincs kiskapu és mellékzönge: az üzenet a kezdetek óta ugyanaz. A kifejezési formák változtak, azok is szervesen egymásból építkezve.