Még nem edz, de már szelfin mosolyog Milák Kristóf

  • narancs.hu
  • 2024. január 1.

Sport

Ebből akár arra is lehet következtetni, hogy mégis indul az idei olimpián.

„Üdv, 2024! Jövünk!” – ezt írta szilveszterkor közzé tett fotójához Schmidt Ádám sportirányításért felelős államtitkár a Facebookon. A képen a felesége, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakos és Milák Kristóf világbajnok úszó is szerepel, a felvételt utóbbi készítette.

A posztot ismertető Telex emlékeztet, a 23 éves élsportoló 2022-ben világcsúccsal nyert 200 méteren pillangóúszásban, a 2023-as világbajnokságot azonban kihagyta, azt pedig még mindig nem lehet tudni, elindul-e az idei párizsi olimpián.

Úgy volt, hogy hosszabb pihenője után szeptemberben ismét edz, de néhány alkalom után abbahagyta, és az októberi világkupán sem vett részt. 

Később a konditeremben látták, a vizes edzéseket azonban kihagyta.

Arról, hogy mi történik, és hogy ezek alapján mi történhet, többen is megszólaltak, maga az érintett azonban nem mondott semmit. A Telex a szelfi alapján azt a következtetést vonja le, hogy mintha az úszó ezzel a fotóval most azt üzenné, hogy idén már elkezdi a vizes edzéseket is.

Annak is lehet jelentése a mai magyar ikonográfiában, hogy az államtitkár tette közzé a fotót. 

Kristóf és Ádám barátok. Az úszó a 2022-es budapesti világbajnokság előtt is felhagyott egy időre az edzésekkel, de aztán egy reggel bement Schmidt irodájába, és neki szólt, hogy készen áll megint a munkára. Az aranyérmet Scmidt adta át neki, néhány nappal korábban nevezték ki államtitkárnak.

Milák Kristóf korábbi edzőjének, Selmeci Attilának az a véleménye, hogy az úszónak akkor lehet esélye megvédeni a címét, ha januárban tényleg elkezdi az edzéseket. Sós Csaba szövetségi kapitány ezt máshogy gondolta, szerinte ennyit nem szabad kihagyni, és nem véletlen, hogy Milák vetélytársai már hónapok óta keményen edzenek.

A címlapkép forrása Schmidt Ádám Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk