Jelentősen megnövelték a paralimipiai érmesek jutalmát

  • MTI
  • 2021. február 21.

Sport

Az aranyéremért 25 millió forint jár. 

Jelentősen emelkedik a magyar paralimpiai érmesek és helyezettek állami jutalma – jelentették be vasárnap délután, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) rendkívüli sajtótájékoztatóján. Szabó László, az MPB elnöke közölte, szervezetük javaslatát elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az aranyért járó eddigi 17,5 milliós összeget 25 millióra, az ezüstért járót pedig 12,5 millióról 17,85 millióra emeli. A harmadik helyezettek mostantól 14,25 millió forintos jutalomra számíthatnak, s egészen a nyolcadik helyezettekig (1,4 millió forint) jár majd anyagi elismerés. A növekedés mértéke közel 43 százalékos, s ez is azt mutatja, hogy Magyarország kiemelten kezeli a sportolók megbecsülését, mondta. 

A Magyar Parasport Napja a Várkert Bazárban

 
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke beszédet mond a Magyar Parasport Napja és a Magyar Paralimpiai Bizottság alapításának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Várkert Bazárban 2018. február 22-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

 A szabályozás azt is jelenti, hogy a Szervátültetettek Világjátékán, illetve a Siketlimpián és a Speciális Olimpia Világjátékokon hasonló helyezést elérők jutalma is növekszik, mert ezeknek az értéke a paralimpiai jutalomhoz között. Szabó László szerint a döntésből többféle következtetést lehet levonni, de a legfontosabb az, hogy a kormány méltón elismeri mindazt a teljesítményt, amelyet a magyar parasportolók, a magyar fogyatékos sportolók az elmúlt években, évtizedekben nyújtottak.  „Ez a döntés tehát köszönetnyilvánítás a magyar fogyatékos sport históriájának is” – jelentette ki.

 

Figyelmébe ajánljuk