Zárt kapus meccsen gyalázták Ibrahimovicot

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. február 19.

Sport

Társaival valahogy bejutott a lezárt belgrádi stadionba, és bosnyákokat gúnyoló rigmust kiabált egy néző. A Crvena Zvezda elnézést kért, vizsgálatot ígér.

A szerb Crvena Zvezda és az olasz AC Milan labdarúgócsapata 2-2-es döntetlent játszott az Európa Liga csütörtök esti fordulójában. Ezt a mérkőzést is zárt kapuk mögött tartották, de a belgrádi stadionba valahogy bejutott néhány szimpatizáns, a szerb klub tisztségviselőinek fenntartott lelátórészre.

Egy amatőr felvétel tanúsága szerint az egyik néző folyamatosan gyalázta a cserepadon helyet foglaló Zlatan Ibrahimovicot. A felvételen az is látszik, hogy 

a bosnyák és horvát gyökerekkel rendelkező játékos rezzenéstelen arccal hallgatta a bosnyákokat gúnyoló megjegyzéseket. 

A Crvena Zvezda pénteken közleményben kért elnézést a vendég csapat játékosától, és azt ígérte, hogy amint megtalálja, megbünteti a vétkest. „Klubunk mindent megtett annak érdekében, hogy a mérkőzés szervezése elérje a két csapat szintjét, és nem fogjuk engedni, hogy egyetlen primitív személy foltot ejtsen országunk és honfitásaink hagyományosan vendégszerető hírnevén" – írta az egyesület.

A 39 éves Zlatan Ibrahimovic jugoszláv bevándorlók gyermekeként született Svédországban. Eddig több mint 550 gólt szerzett, a svéd válogatott legeredményesebb játékosa, többszörös holland, olasz és francia bajnok.  

 

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk