Kétmilliárd forintért hét epizódszereplőt tudott kitermelni az államilag kiemelt miskolci fociakadémia

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 28.

Sport

A borsodi fociklub úgy önti a játékosokat a harmadosztályra és a megyeibe, mint az állam hozzájuk a közpénzt.

A Miskolc kulturális és egyéb vetületeit feldolgozó Mit Miskolc adhatott nagy vállalkozásba vágott: összeszedte, hogy a város NB I-es labdarúgócsapata, a DVTK államilag kiemelt fociakadémia üzemeltetőjeként mennyire szolgált rá arra a sok-sok állami pénzre, amit jelent ez a státusz. A valóság egészen döbbenetes: a DVTK LSA névre hallgató intézmény nagyjából négy év alatt összesen hét játékosnak adott 64 meccset. A DVTK LSA négy év alatt több mint kétmilliárd forintot kapott ezért a számért. A szám még szebben mutat, ha kiderül, hogy ez alatt az idő alatt összesen 26 játékosnak adtak profi szerződést, ennek a társaságnak a fele valójában a harmadosztályban parádézó ificsapatban, esetleg más szintén harmadosztályú klubban játszik, de Orosz Donát személyében olyan is van, aki 22 évesen inkább visszavonult.

A játékosok szerződtetésével és időszakos beállításával tehát úgy tűnik, a DVTK akadémiája teljesíti az elvárásokat számokban. Sokatmondó adat, hogy van olyan játékos Zsiga Máté személyében, akiről nem is egyértelmű, hogy még focista-e: Zsiga három márkőzésen lépett pályára – ezek is kupameccsek voltak –, utolsó meccsét már a megyei osztályban érdekelt Tállyán játszotta. Nem tudni, tervez-e valahol még focizni.

A csúcs természetesen Szűcs Kornél története, akit a DVTK előbb nagyon fiatalon játszatott, majd a klub nem hosszabbította meg a szerződését, ő pedig ingyen igazolt Kecskemétre. Itt megtalálta a számításait, a Kecskemét pedig pénzért adta tovább az angol másodosztályú Plymouth Argyle-nek úgy, hogy a miskolciak egy fillért sem kaptak érte az átigazolási díjból, csak amennyi ilyenkor a nevelőegyesületnek szokott járni.

A teljes és nagyon tanulságos összeállítást ide kattintva olvashatja el, aki szörnyülködni akar.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Négy év után jutott eszébe a leköszönő fideszes polgármesternek, hogy többmilliós jubileumi jutalom jár neki

Dávid Zoltán orosházi városvezető jegyezte a saját maga jutalmazásáról szóló előterjesztést. Ráadásul úgy, hogy az négy évvel ezelőtt lett volna esedékes. Az ellenzék szerint mindez elévült, így törvénytelen. Néhány szakértő dodonai véleményére támaszkodva a fideszes többség persze megszavazta az előterjesztést.