Kijutott a magyar válogatott a foci Eb-re

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. november 13.

Sport

A tegnapi meccsen az utolsó percekben sikerült fordítaniuk Izlanddal szemben.

A magyar labdarúgó-válogatott története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra, mivel a pótselejtező csütörtöki döntőjében a hajrában fordítva 2-1-re legyőzte az izlandi csapatot a Puskás Arénában.

A zárt kapus találkozón az izlandiak szereztek vezetést a 11. percben, mert Gylfi Sigurdsson könnyen fogható szabadrúgását Gulácsi Péter "bevédte". A 88. percben a csereként beállt Nego Loic egyenlített, majd az Eb-részvételt érő gólt Szoboszlai Dominik lőtte a hosszabbításban.

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze.

A magyar labdarúgó-válogatott egyébként nem végzett az első kettő között a saját csoportjában a 2019-ben lejátszott Európa-bajnoki selejtezőkön, végül negyedikként zártak az Eb-selejtezőkön. Ugyanakkor a Nemzetek Ligája harmadosztályát jelentő C divízióban elért második helyük pótselejtezőt jelentett, Bulgária és Izland legyőzésével így juthattak ki a 2021 nyarára halasztott, részben hazai rendezésű kontinenstornára.

Figyelmébe ajánljuk