Visszafizeti az MLSZ a magyar-izlandi meccsre váltott jegyek árát

  • narancs.hu-MTI
  • 2020. november 9.

Sport

Több mint 20 ezer néző lett volna az Európa-bajnokságra való kijutásról döntő meccsen, ami a hétfői kormánydöntés értelmében zártkapus lesz.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a koronavírus terjedését korlátozó legújabb intézkedések miatt visszatéríti a válogatott soron következő mérkőzéseire szóló jegyek árát.

Erről az MLSZ honlapja számolt be nem sokkal azt követően, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn többek között azt is bejelentette: amennyiben az Országgyűlés megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást, kedd éjféltől, vagyis szerda 0 órától érvénybe lépő döntéseket követően sportmérkőzéseket csak zárt kapuk mögött lehet megrendezni, szabad téren az egyéni sportolás megengedett, de az amatőr csapatsport tilos.

A magyar válogatott csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában a szerbekkel és a törökökkel játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később. Az Európai Labdarúgó Szövetség korábbi döntése értelmében a nézőtér harminc százalékát használhatták volna ki a szurkolók.

Az európai országok többségében, Oroszország és Ukrajna kivételével mindenhol zártkapusak a meccsek, sőt, Csehországban a bajnokságot is felfüggesztették. Miközben itthon egyre rosszabb a járványügyi helyzet, focimeccsekre lehetett járni. A Ferencváros Juventus és FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését például azért vitték a Puskás Arénába, hogy még több néző lehessen jelen, mint a csapat Üllői úti otthonában.

Figyelmébe ajánljuk