Már itthon gyógyul Varga Barnabás

  • narancs.hu
  • 2024. június 26.

Sport

Fél év kell a felépüléshez, de akár egy évig is védőmaszkban játszhat a Ferencváros válogatott csatára.

Hazautazott Varga Barnabás, a magyar labdarúgó-válogatott csatára, aki vasárnap este, a Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzésen arccsonttörést szenvedett.

A 24.hu az MLSZ-re hivatkozva közölte, hogy a Ferencváros támadóját hétfőn megműtötték a stuttgarti Emineo Magánkórházban. A beavatkozás sikeres volt. Az intézmény igazgatója, Knoll Zsolt azt mondta, a gyógyulás legalább fél évig eltart, és meglehet, Varga majd akár egy évig is védőmaszkban fog pályára lépni, mert ez nyújt megfelelő biztonságot neki.

Varga a vasárnapi mérkőzés 71. percében ütközött a skót kapu előtt Angus Dunn-nal, a kapussal. Nagyon megrázó látvány volt a sérülés, és a magyar válogatott számára lélektani szempontból fontos pillanat. A csapat tovább támadott, a győztes gólt az Újpest támadója, Csoboth Kevin szerezte a 100. percben, és a gólját Vargának ajánlotta. 

Varga Barnabást a csapat meglátogatta a kórházban. Most, hazaérve megköszönte a támogató üzeneteket.

„Most néhány hét pihenő következik, utána a gyógyulásomra koncentrálok. Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus” – mondta.

Varga is reméli, a válogatott továbbjut a nyolcaddöntőbe.

Ehhez az szükséges, hogy szerdán este 9-től a georgiai válogatott ne nyerjen a már továbbjutott Portugáliával szemben, a török csapat pedig legalább döntetlent játsszon a csehekkel. Ha a csehek győznek, akkor viszont legalább három góllal kell megverniük a törököket. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk