Márton Viviana olimpiai bajnok

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 9.

Sport

A fiatal sportoló megszerezte a taekwondo történetének első magyar olimpiai érmét, rögtön aranyat. 

A 18 éves Márton Viviana a taekwondósok 67 kilogrammos kategóriában aranyérmet szerzett, ugyanis a döntőben legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Aleksandra Perisicset. A fiatal sportoló ezzel megszerezte a magyar taekwondo első érmét is. 

Márton végig dominálta a mérkőzést, az első menetben egy fejrúgással szerezte meg első pontjait, később testtalálattal tudta növelni előnyét, 7-1-gyel fordultak. A második menetben hátrányba került a szerbbel szemben, de sikerült két gyors testrugással átvennie a vezetést, a hátralevő részben pedig ügyesen védekezett, nem érte találat, így megszerezte az olimpiai bajnoki címet.

 
Az aranyérmes Márton Viviana a női tekvondósok 67 kilogrammos versenyének döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 9-én.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

Márton a döntő előtt az elefántcsontparti Ruth Gbagbit győzte le, a negyeddöntőben az amerikai Kristina Teachoutot, az elődöntőben pedig a belga Sarah Charrit utasította maga mögé. 

Márton Viviána Spanyolországban született, édesapja kick-boxolt, édesanyja kézilabdázott. Madridban él szüleivel, ikertestvére, Márton Luana szintén taekwondózik. Neki nem sikerült kvalifikálnia magát a párizsi olimpiára, de Vivana felkészülését segítette. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk