Megvált a Hertha labdarúgócsapata Petry Zsolt kapusedzőtől

  • narancs.hu
  • 2021. április 6.

Sport

Hétfői nyilatkozata nem illeszkedik a csapat szellemiségéhez.

Azonnali hatállyal megvált Petry Zsolt kapusedzőtől a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapata. A klub az 54 éves szakembert a Magyar Nemzetnek adott interjújában tett kijelentései miatt bocsátotta el.

A Hertha kedden közleményben jelentette be, hogy a klub vezetése nem tudott az interjúról, de a lap hétfői számában megjelent beszélgetés tartalmának megismerése után a kapusedző menesztése mellett döntött. Hozzátették, elégedettek a kapusedző munkájával, nyilatkozata azonban nem illeszkedik a Hertha toleranciával és esélyegyenlőséggel kapcsolatos szellemiségéhez.

"A nyilatkozatban foglaltak semmilyen szempontból nem felelnek meg azoknak az értékeknek, amelyeket a Hertha BSC képvisel" - mondta Carsten Schmidt, a berlini egyesület igazgatóságának elnöke.

Petry Zsolt közleményben kért elnézést kijelentéseiért, ugyanakkor elfogadta a Hertha döntését.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Petry Zsolt hétfőn a Magyar Nemzetnek adott interjút, ahol többek között szó esett a magyar futballválogatott kapusának, Gulácsi Péternek a Facebookon közzé tett nyilatkozatáról. Petry ezzel kapcsolatban azt mondta: „Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében”.

Az interjúból az is kiderül, hogy a Németországban dolgozó kapusedző a nemzeti oldallal szimpatizál, nem érti, Európa hogyan tudott morálisan ilyen mélyre süllyedni, az európai bevándorláspolitika szerinte erkölcsi leépülést jelez: „Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy. Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel”  – mondta Petry.

"Hangsúlyozni szeretném, hogy nem vagyok homofób, sem migránsellenes. Sajnálom a bevándorlási politikával kapcsolatban tett nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni mindazoktól az emberektől, akik nálunk keresnek menedéket és akiket megsértettem" - írta Petry kedden közleményében.

 

Figyelmébe ajánljuk