Németh Balázs: Szarnak, bajnak nincs gazdája, és ez fordítva is igaz

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 29.

Sport

Karácsony Gergely azt írta, a főváros nélkül nem jött volna létre az atlétikai vb. Ezt követően fakadt ki a tornát szervező cég vezetője. 

„Nem akarom senkinek az érdemeit elvitatni, sem mondjuk a stadionépítés elszálló költségeinek a felelősségén osztozni, de ettől még tény: a főváros támogatása nélkül nem lett volna atlétikai vb Budapesten.A nemzetközi sportdiplomácia nem olyan, mint a magyar belpolitika, nem a balhé a lényeg, hanem éppen annak az elkerülése. Helyes döntés volt, hogy Fővárosi Közgyűlés egyhangú szavazással támogatta az atlétikai verseny megrendezéséhez szükséges megállapodást” – írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon a vasárnap véget ért atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban. Karácsony köszönetet mondott a szervezőknek, az önkénteseknek, és mindenkinek, aki „hozzájárult a sikerhez”, köztük a budapesti polgároknak. 

A főpolgármester posztját követően Németh Balázs, a vébét szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója is megosztott egy bejegyzést, melyet „a kedves önjelölteknek” címzett. „Honnan tudom, hogy sikeres volt az atlétikai világbajnokság? Például onnan, hogy egyre többen úgy emlékeznek, hogy valójában ők szervezték.

Hirtelen eszükbe jutott, hogy rengeteget segítettek... Sz.rnak, bajnak nincs gazdája. Így szól a mondás. És ez természetesen fordítva is igaz! Amint kiderült, hogy a világbajnoksággal nincs baj (sőt…), akkor azonnal megjelennek a »gazdák«”

– írta.

 
Németh Balázs, a versenyt szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója beszél az atlétikai világbajnokság záró sajtótájékoztatóján a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 28-án. 
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
 

Hozzátette, az atlétikai világbajnokságot azok szervezték, „akik 40 fokban a beengedő kapunál álltak; akik tartották a frontot a reptéren; akik takarították a mosdókat; akik hónapokon át éjjel-nappal robotoltak (akkor is, amikor még úgy tűnt, hogy nagy a baj); akik lesték a sportolók és a szurkolók minden kívánságát! És még sorolhatnám órákon át…”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk