Reagált Szilágyi Liliána apja a vádakra: arra kéri lányát, ne használja többet a Szilágyi nevet

  • narancs.hu
  • 2021. december 30.

Sport

Büntetőeljárást indít, ami szerinte tisztázni fogja őt. 

„Bántalmazott vagyok. 25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges. Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadás kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve” – írta tegnap a közösségi médiában Szilágyi Liliána úszó a közösségi médiában, de szerepelt A WMN Elviszlek magammal című internetes műsorban, illetve az ATV Egyenes beszédben is, ahol ugyancsak az őt ért bántalmazás volt a téma. 

Szilágyi Zoltán, az úszó apja a kormánypárti Origonak juttatta el válaszlevelét, amiben azt írja, „nem kívánok a sajtóban védekezni vagy magyarázkodni, mert amit állítasz, az ellen nem lehet védekezni, hiszen hogyan bizonyítsam, hogy sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem húgodat...ugyanakkor az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során ez várhatóan tisztázódni fog”. 

Kitart hat évvel ezelőtti elhatározása mellett, miszerint „bármennyire is tönkre akarsz tenni ezért vagy azért, illetve bármennyire próbálod magadra irányítani a figyelmet”, nem támogatja tovább anyagolag sem őt, sem pedig Szilágyi Liliána édesanyját. „Arra kérnélek – amit már korábban is kértem Tőled-, hogy a Szilágyi név helyett viseld édesanyád családnevét, mert nem hiszem, hogy akár a Te, akár az én vonatkozásomban a továbbiakban bármilyen okból is indokolt lenne, hogy te Szilágyi Liliánának nevezd magad” – zárta levelét. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk