Wales egyformán fizeti női és férfiválogatottját

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. január 18.

Sport

Mert ugyanazt a nemzetet képviselik.

 A Walesi Labdarúgó Szövetség (FAW) szerdán bejelentette, hogy egyenlő bérezésben állapodott meg a női és férfi válogatott futballistáival.

A mostani egyezség a 2026-os férfi és a 2027-es női világbajnokságig tartó időszakra szól. A szövetség azt szeretné ezzel megerősíteni, hogy minden játékosa ugyanolyan mezben lép pályára és ugyanazt a nemzetet képviseli. A vb-k előtt a férfi és a női válogatottra a jövő évi, illetve a 2025-ös Eb-selejtező sorozata vár.

Wales férfi válogatottja tavaly a csoportkörben búcsúzott a katari vb-től, míg női csapata nem jutott ki az idei viadalra.

Az Amerikai Labdarúgó Szövetség (USSF) májusban hasonlóan jelentős mérföldkőnek számító megállapodást kötött a férfi és a női csapatok fizetéséről: mindkét nemnek azonos összeget ajánlott fel. A USSF a két nemzeti csapat szakszervezeteivel 2028 decemberéig szóló, egyenlő javadalmazást rögzítő kollektív szerződést kötött.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.