Révész Máriusz kormánybiztos női fenékkel próbálja vonzóvá tenni a kerékpáros-találkozót

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 22.

Sport

Szabó Tímea a Facebookon fakadt ki a szexista plakát ellen.

Egy kerek fenékkel reklámozzák a Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos fővédnökségével megrendezett balatongyöröki I. Országos Kerékpáros Találkozót és Fesztivált. Ha ez önmagában nem volna elég, a plakáton az „Érezd nyeregben magad” szlogen szerepel.

false

 

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa a Facebookon gratulált az ízléstelen képválasztáshoz:

„Gratulálok Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztosnak, az esemény fővédnökének, hogy egy ilyen családbarát és a nőket különösen tisztelő plakáttal reklámozzák ezt a kerékpáros-találkozót. A nők már eddig is nagy becsben álltak a kormányban – ezt ugye már a női kormánytagok számában is látjuk –, de itt egy újabb szintet léptek. Meg is kérdeztem Révészt, hogy ezt így hogy gondolták. Kíváncsian várom válaszát.
Mindenesetre a Párbeszéd nemrég két törvényjavaslatot is benyújtott annak érdekében, hogy a hazai reklámokban a női testet ne lehessen szexuális tárgyként ábrázolni."


Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.