Sidi Péternek megadták a román állampolgárságot

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 17.

Sport

Kormányhatározattal. 

Román állampolgárságot kapott szerdán Sidi Péter világ- és Európa-bajnok sportlövő, aki jelenleg a Steaua Bucuresti versenyzője.

A román állampolgárság odaítéléséről a bukaresti kormány döntött szerdai ülésén. A kormányhatározat szerint a komáromi születésű 43 éves sportlövő állandó lakhelye nem Romániában lesz.

A román média szerint Sidi Péter felesége, Sidi Roxana is a Steaua versenyzője, és tagja a román válogatottnak.     

A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) elnöksége júniusban két évre eltiltotta Sidi Pétert a versenyzéstől, aki így nem utazhatott ki a tokiói olimpiára sem. A büntetés oka, hogy Sidi a márciusi indiai világkupán jogosulatlanul bement a később pozitív doppingmintát produkáló csapattársa, Péni István szobájába.

Sidi tagadta a vádat, és akkor közölte, hogy bíróságon támadja meg a fegyelmi döntést, amellyel szerinte az az MSSZ célja, hogy ne indulhasson a 2024-es párizsi olimpián se.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?