Több mint húszezer néző lesz kint a jövő heti Magyarország-Izland meccsen

  • narancs.hu
  • 2020. november 6.

Sport

Miközben pénteken 103 beteg halt meg és 4709 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján megjelent hírt megosztotta az MTI is. Mint írják: „A magyar-izlandi Eb-pótselejtezőre már nem lehet jegyet vásárolni, a Puskás Aréna befogadóképességének 30 százalékáig megtelik magyar szurkolókkal a stadion november 12-én.”

A Puskás Arénába alap esetben 67215 szurkoló foglalhat helyet, 30 százalékos kihasználtság mellett ez 20164 főt jelent.

Az MLSZ ezek mellett hozzáteszi, hogy a „november 15-i és 18-i Nemzetek Ligája-mérkőzésekre november 9-én hétfőtől vásárolhatnak jegyeket a Szurkolói Klub tagjai”. A válogatott mérkőzések mellett szintén a Puskás Arénában kerül majd sor a Ferencváros-Barcelona Bajnokok Ligája csoportmeccsre is. Ha mindhárom meccset 30 százalékos kihasználtsággal rendezik meg, akkor az a jövő csütörtöki 20164 fő mellett további 60492 szurkoló jelenlétét vetíti előre.

Koronavírus: száz fölött az elhunytak, az ötezret közelíti a fertőzöttek napi száma

4709 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, 103-an haltak meg az elmúlt egy napban. 4709 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 99 625 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma a péntek reggeli adatok szerint. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2250 főre emelkedett, 23 213-an pedig már meggyógyultak.

Mindeközben ismét megdőlt a napi halálesetek és az új fertőzöttek száma. Az elhunytak száma összesítve 2250 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 74162, a beazonosított fertőzöttek száma pedig a péntek reggeli adatok szerint 99625 fő volt.

A magyar labdarúgó bajnokságban is egyre súlyosabb a helyzet, Az Újpest ezen a hétvégén nem tud kiállni a DVTK ellen a csapat fertőzött játékosainak magas száma miatt. Ezt a meccset az MLSZ hivatalosan is 3-0-al a Diósgyőrnek ítélte. Közben a Honvéd is halasztást kért a Budafoktól, amit a budafokiak ma délután sportszerűen el is fogadtak (előreláthatólag december 23-án játsszák majd le ezt a mérkőzést). Más csapatok egyelőre nem jelezték még, hogy gondjaik lennének a járvány miatt, de könnyen elképzelhető, hogy további mérkőzéseket kell majd elhalasztani.

Az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos úgy fogalmazott: „a lehető legrosszabb forgatókönyvre is készülünk, az ellátórendszert tovább kell bővítenünk a koronavírusos betegek fogadására”. Müller hozzátette, a halasztható ellátásokat elhalasztják, hogy mindenki számára jusson megfelelő szintű ellátás, ugyanakkor azt kérte, hogy otthon, családi körben is csökkentsük a kontaktusok számát.

Figyelmébe ajánljuk