UEFA: eltiltják a Szuperligában játszó focistákat a válogatottól

  • MTI
  • 2021.04.19 15:33

Sport

A szövetség megreformálja a Bajnokok Ligáját. 

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, hogy elfogadta a Bajnokok Ligája reformjára vonatkozó javaslatot, így a sorozat 2024-től már az új formátumban zajlik majd. Eszerint a jelenlegi 32 helyett 36 gárda szerepel a kontinens legrangosabb klubsorozatában, a négycsapatos csoportokat pedig egy nagy tabella váltja fel, így a jelenlegi hat helyett tíz találkozót játszik minden résztvevő különböző ellenfelekkel. Az első nyolc automatikusan a nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezettekre pedig rájátszás vár a 16 közé kerülésért.

Aleksander Ceferin, a szervezet elnöke az európai Szuperliga létrehozását „kapzsiságtól vezérelt” néhány klub „szégyenteljes kezdeményezésének” nevezte, illetve úgy fogalmazott, hogy a lépés „a labdarúgás szerelmeseinek arculköpése”. Egyúttal megerősítette, hogy a Szuperliga klubjaiban játszó futballisták nem vehetnek majd részt olyan nemzetközi eseményeken, mint a világbajnokság vagy már az idei Európa-bajnokság.

Ahogyan arról hétfőn korábban beszámoltunk, 12 élklub döntött a Szuperliga létrehozásáról. Az elképzelés ellen európai vezető politikusok tiltakoztak, mint ahogy Orbán Viktornak sem tetszett az ötlet.

Már ma kizárhatják őket

Akár már a Bajnokok Ligája mostani idényéből kizárhatják azokat a csapatokat, amelyek bejelentették részvételüket a labdarúgó Európai Szuperligában. Az UEFA végrehajtó bizottságának dán tagja, Jesper Möller egy helyi adónak hétfőn azt mondta, a kluboknak, melyek közül három – a Real Madrid, a Manchester City és a Chelsea – elődöntős, azonnal menniük kell.

 „Még ki kell találnunk, hogyan fejezzük be a mostani BL-évadot”

– mondta Möller, hozzátéve, pénteken, a testület rendkívüli ülésén születhet meg a csapatok kizárásáról szóló döntés.

 

Neked ajánljuk