Csák kinevezte azokat, akikre számítani lehetett

  • Narancs.hu
  • 2023. október 11.

Színház

Kiss-B. Atilla tovább vezetheti a Budapesti Operettszínházat, Nagy Viktoré lett a Pesti Magyar Színház.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter döntése alapján 2024. február 1-től Kiss-B. Atilla a Budapesti Operettszínház főigazgatója, míg Nagy Viktort a Pesti Magyar Színház – Ifjúsági és Családi Színház igazgatói feladatainak további ellátásával bízta meg – adta hírül szerda este az MTI. Az állami hírügynökség híre szerint a miniszteri döntés fő szempontjai: a művészeti szakmai beágyazottság, a jó nemzetközi és hazai kapcsolatok, a művészeti koncepció, valamint az előadó-művészeti területen szerzett vezetői tapasztalat. A vezetők mandátuma öt évre szól.

A miniszter egyik intézmény esetében sem vette figyelembe a társulat szándékát.

A Budapesti Operettszínház társulati szavazásán Kiss-B. Atilla operaénekesre, aki a jelenlegi igazgató, 28 százalék szavazott. Még ketten indultak a posztért, Szente Vajk 37 százalékot, Szabó P. Szilveszter 35 százalékot kapott. 

A Pesti Magyar Színházban az eddigi vezető, Zalán János eredetileg szintén pályázott – aztán visszavonta a pályázatát, mondván, hogy más megtisztelő feladatot kapott a kultúra területén. A társulati szavazás idején ezt még nem lehetett tudni, akkor ötvenegyen szavaztak rá. Ugyanennyien támogatták Halasi Dánielt, aki viszont e-mailt kapott a minisztériumtól arról, hogy a pályázata érvénytelen, és nincs lehetősége hiánypótlásra.

Csák János választottja a posztra, Nagy Viktor rendező a társulattól 13 szavazatot kapott. Viszont az ő művészeti vezetője lesz a hírek szerint Eperjes Károly színművész. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk