Meghívták a Hodworks társulatát a Velencei Biennáléra

  • narancs.hu
  • 2021.04.16 13:07

Színház

A kortárstánc társulat a Sunday című előadását mutathatja be.

A Hód Adrienn vezette Hodworks kortárstánc társulat meghívást kapott a velencei biennále Színházi Fesztiváljára, ahol a Sunday című előadást mutatják be és mesterkurzust is tartanak - közölte a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a Hodworks társulata. Az előadását így olyan nemzetközi hírű színházi alkotók produkciói közé került be, mint Thomas Ostermeier, Krzysztof Warlikowksi és Mundruczó Kornél. 

“Nagyon komoly megtiszteltetés, hogy társulatunkat ilyen szakmai elismerés éri. Különösen jól esik ez egy karanténban töltött év után, amelynek során szinte alig tudott a Hodworks színpadon megmutatkozni. Abban bízunk, hogy a júliusi fesztivál egy élhetőbb jövő kezdetét jelenti majd, amelyben az előadóművészek, és a nézők számára is, a válsághelyzet leküzdése után egyre több lehetőség tárul fel újra” - nyilatkozta Hód Adrienn, a Hodworks alapítója.

 Az 1934-ben alapított Biennale Teatro a nemzetközi színházi világ egyik legrangosabb rendezvénye, amelyet idén július 2. és 11. között rendeznek meg. A Fesztivál művészeti vezetői idén Stefano Ricci és Gianni Forte. A fesztivál Biennale College Teatro nevű kurzussorozatán a Hodworks társulatát Hód Adrienn vezető koreográfus, Molnár Csaba táncos-koreográfus és Szabó-Székely Ármin dramaturg fogják képviselni egy hétnapos mesterkurzussal.

A seregszemlére beválogatott,  2018-ban bemutatott Sunday című előadás "tabukkal szembemenő, vaskos, mégis érzékeny humorú játék". A darab a kortárstánc elméleti alapkérdéseiből indul ki, de mindenre a gyakorlatban reagál, velőtrázó fizikalitás formájában. 

 

Neked ajánljuk