rés a présen

Minden innen indult el…

Gálvölgyi Dorka igazgató

  • rés a présen
  • 2021. augusztus 4.

Színház

Terézvárosi Fesztivál

rés a présen: Az Eötvös10 vezetője lettél tavaly. Mit érdemes tudni az intézményről?

Gálvölgyi Dorka: Az Eötvös10 hosszú évek óta működik a város szívében. Sajnos az ismertsége mégsem volt olyan, mint amilyenre lehetősége lett volna. Azért dolgozom, hogy a közművelődés szempontjából meghatározó helye legyen ez Terézvárosnak, illetve a főváros egészének. Minden korcsoport számára értékes programokat szervezünk, a pandémia alatt rengeteg szerethető online tartalmat készítettünk, amelyek az Eötvös10 YouTube-csatornáján ma is bármikor visszanézhetők. Egy olyan hely az álmom, ahol a kisgyerekek és a felnőttek is olyan elfoglaltságot találhatnak, amellyel feltöltődnek és hasznosan tölthetik el a szabadidejüket.

rap: Van valamilyen kötődésed a kerülethez?

GD: A Terézváros közelében nőttem fel, szeretem ezt a helyet. Minden innen indult el, az opera, a pesti kabaré, az irodalom, a kávéházak. Gyerekként ezeket az utcákat jártam és ma is örömmel tölt el, ha itt lehetek. Egy rövid ideig iskolába is a Terézvárosban jártam.

rap: Mik a folytatásra váró dolgok, és mit szeretnél újítani?

GD: Amióta az Eötvös10-be megérkeztem, megnéztük, hogy melyek azok a programok, amelyeket szeretnek és látogatnak az emberek, ezek maradnak természetesen. Sajnos az első hónapok eseményei a pandémia miatt csak az online térben voltak elérhetők, de most már valódi élő programokat csinálhatunk. Nagyon sikeres szabadtéri kiállításunk volt Fazakas Juli képeiből, minden hétvégén remek programokkal várunk mindenkit a Hunyadi téren, megnyílt a számítógépeket és a számítástechnikai játékokat bemutató kiállításunk a házban, augusztus végén pedig jön a Terézvárosi Fesztivál, a Te! Nagyon sok tervem, tervünk van!

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk