Rétvári mentegeti Vidnyánszky veszteséges Nemzetijét

  • 2019. augusztus 9.

Színház

Nemzeti Színház: 150 millió mínusz. Államtitkár: nem gond.

Elmerültünk a Nemzeti Színház számaiban és súlyos dolgokat láttunk - írtuk nemrégiben, amikor  lapunk nyomtatott oldalain hosszan foglalkozunk azzal, milyen folyamatok, hibák és tendenciák húzódnak meg a Nemzeti Színház tavalyi, katasztrofális nézőtéri adatai mögött - amelyeket a hvg.hu hozott nyilvánosságra. Mint írtuk, jelenleg a nagyszínpadon csak minden második néző fizet a jegyért, ami teljesen unikum a hazai színházak körében.

Vidnyánszky Attila

Vidnyánszky Attila

Fotó: MTI

De vajon mit mond a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti katasztrofális eredményére (közel két milliárd forintos állami támogatás mellett 150 milliós veszteség), az illetékes államtitkár?

Nos, Rétvári Bence annyit tudott mondani erre, hogy ez nem gond.

Bővebben: azért nem gond, mert a Nemzetinek „az általános színházművészeti tevékenységen túl nemzeti léptékben kell meghatároznia műsorpolitikáját”- idézi az államtitkárt a hvg.hu.

Bukás: ezek a számok bizonyítják, hogy Vidnyánszkyt nemcsak Alföldi, de sok kollégája is leiskolázta

Elmerültünk a Nemzeti Színház számaiban - súlyos dolgokat láttunk. A friss Magyar Narancsban hosszan foglalkozunk, hogy milyen folyamatok, hibák és tendenciák húzódnak meg a Nemzeti Színház katasztrofális nézőtéri adatai mögött (amelyeket a hvg.hu hozott nyilvánosságra). Jelenleg ugyanis a nagyszínpadon csak minden második néző fizet a jegyért, ami teljesen unikum a hazai színházak körében.

Figyelmébe ajánljuk