Szirtes Ági: Gothár érzelmi terrorista volt

  • narancs.hu
  • 2020. február 22.

Színház

A színész a napokban azt fontolgatta, felmond a Katonában, de aztán visszavonta döntését, mert "helyt kell állni, most ez a nagyobb cselekedet".

Szirtes Ági Kadarkai Endre a Klubrádión futó, Világtalálkozó című műsorában volt vendég legutóbb Klein Dávid hegymászó mellett, ahol Gothár Péter rendezővel való munkakapcsolatáról, illetve Gothár a színészekkel való viszonyáról is beszélt – szúrta ki a 24.hu.

A színész az 1982 óta létező Katona József Színház alapító tagjaként hosszú ideig át dolgozott együtt Gothárral. A műsorban úgy fogalmazott "Érzelmi terrorista volt. […] Engem nagyon kikészített a módszereivel. […] Azt gondolta, hogy ha egy embert megaláz esetleg, meg piszkál, meg kiabál vele, akkor annyira kifordul az ember emberi mivoltából, hogy az arra készteti, hogy túllépjen a saját határain, és jól játsszon."

Szirtes Áginak mint kiderült, még szívritmuszavara is volt, lett a Gothárral való egyik próbafolyamat következtében.

A műsorvezető kérdésére, miszerint érzett-e elégtételt a Gothár-ügy nyilvánosságra kerülése után, csak bólogatott – ez a beszélgetésről készült videófelvételen látható.

A műsor egy későbbi pontján a színházi próbákon, a szünetekben, illetve az előadásokon is tapasztalható rossz hangulatról, az őszinte beszélgetések hiányáról, vagy épp arról is beszélt, hogy a műsor felvétele előtti estén a felmondás is megfordult a fejében, sőt, az intézmény ügyvezető igazgatóját, Máté Gábort is értesítette a döntéséről, amit aztán azonnal vissza is vont, mert inkább tevőlegesen akar részt venni a színház életében. Úgy érzi, vannak kibeszéletlen dolgai a társulatnak, ezért ő maga az őszinte beszédet fogja szorgalmazni.

Úgy látja, konstruktívnak kell lennie, "helyt kell állni, most ez a nagyobb cselekedet, mint elmenni, kígyózni. Nem lenne szép".

Világtalálkozó - Szirtes Ági és Klein Dávid (rádióműsor)

Iratkozz fel: https://www.youtube.com/user/ArcKep2011 kövess Facebookon: https://bit.ly/37SiFWz instan: https://www.instagram.com/kadarkai/ szerkesztő- műsor...

Figyelmébe ajánljuk