Sacred Music - a hit és a remény muzsikáival ünnepel a Modern Art Orchestra

  • Fizetett tartalom
  • 2022. december 16.

Támogatott tartalom

A zenekar ezúttal a Budapest Music Center nagytermét varázsolja szakrális térré az ünnepi készülődés időszakában.

A Modern Art Orchestra (MAO) „Sacred Music” címmel csodálatos, egyházzenei repertoárral örvendezteti meg a közönséget a Budapest Music Center (BMC) nagytermében 2022. december 18-án, advent negyedik vasárnapján. Az ünnepi koncerten az egész nagyzenekar fellép, és az Orchestrára hangszerelve csendül fel az eredetileg kifejezetten szakrális helyszínekre tervezett műsor.

A zene és a hit kapcsolatát nagyon színes palettán ábrázolja a szakrális zeneművekből összeállított repertoár. Georg Friedrich Händel zenéje mellett a MAO tagjainak darabjai is elhangzanak. Cseke Gábor kompozíciójával Bach-ot idézik meg, Ávéd János A Lélek Gyümölcsei című anyagának egyik zenéje és Fekete-Kovács Kornél darabja mellett a jazz nagyjai sem maradhattak ki a műsorból, így Duke Ellington Sacred Concertjéből is hallhatunk majd részleteket. Liszt Ferenc Via Crucisának MAO általi feldolgozásából is hallhat ízelítőt a közönség ezen az estén.

 
Fotó: Deri Miklos / Modern Art Orchestra

„Számunka minden koncert egyfajta szertartás, amelyben egy különleges »kozmikus elem« maga a muzsika” – vallja Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője.

A MAO ezúttal a BMC nagytermét varázsolja szakrális térré az ünnepi készülődés időszakában, és ezzel a különleges repertoárral ajándékozza meg a közönségét!

Hallgasson bele a MAO Sacred Music koncertjének hangulatába!: Modern Art Orchestra - SACRED MUSIC - Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség

Jegyvásárlás: https://bmc.jegy.hu/program/sacred-music-a-modern-art-orchestra-unnepi-koncertje-141741/905452

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.