11 civillel végzett egy pokolgép az afganisztáni választások második napján

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. október 21.

Terror

Szombaton pedig legkevesebb 28-an haltak meg különböző incidensekben.

Út mentén elhelyezett robbanószerkezet végzett 11 civillel az afganisztáni parlamenti választások második napján, vasárnap – közölték helyi tisztségviselők.

A pokolgép egy kisbuszt szakított szét a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány Acsin körzetében – mondta Attahullah Hogyjáni tartományi kormányszóvivő. Az áldozatok között hat gyerek és egy nő van.

Egyelőre senki sem jelentkezett elkövetőként, de a térségben a tálibok és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet is aktív. A kabuli kormány ellen fegyveres felkelést folytató tálibok korábban a választások bojkottjára szólították fel a lakosságot, és támadásokkal fenyegettek.

Afgán asszony leadja szavazatát egy heráti szavazóhelyiségben

Afgán asszony leadja szavazatát egy heráti szavazóhelyiségben

Fotó: Dzsalil Rezaji/MTI/EPA

Vaisz Barmak afgán belügyminiszter szerint szombaton országszerte 192 incidensben legkevesebb 28-an vesztették életüket, köztük a biztonsági erők 11 tagja. Összesen 102 ember sebesült meg.

Vasárnap az ország 34 tartományából 14-ben folytatódtak a parlamenti választások. Országszerte 401, ezekből Kabulban, a fővárosban 45 olyan szavazóhelyiség nyitotta meg kapuit Afganisztánban vasárnap kora reggel, amely technikai, biztonsági vagy adminisztratív okokból maradt zárva előző nap.

Abdul Badi Szajat, a Független Választási Bizottság vezetője szerint a 8,8 millió regisztrált választóból hárommillióan adták le szavazatukat szombaton, a választások első napján.

Figyelmébe ajánljuk