Habos, citromos-fahéjas tejfagylalt
Hozzávalók (4-6 adag)
6 dl tej
4+4 dkg cukor
egy citrom héja, nagyobb darabokban
egy rúd egész fahéj
4 tojásfehérje habosítva
csipetnyi só
Meghámozzuk a citromot: zöldséghámozóval vagy éles késsel lefejtjük a héját, fehér rész lehetőleg ne maradjon rajta. A tejet forráspontig melegítjük a cukorral, csipetnyi sóval, a citromhéjjal és a fahéjjal. Teljesen lehűtjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük (előző este érdemes előkészíteni). A jéghideg tejből eltávolítjuk a fahéjat és a citromhéjat, majd lapos műanyag edénybe töltjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Kb. 2 óra múlva kivesszük, és egy villával jégszilánkokra, kásásra kapargatjuk. Ezt megismételjük még egyszer. A második alkalomnál a négy tojásfehérjét kemény habbá verjük, kb. a felverés felénél hozzáadjuk a második 4 dkg cukrot és egy csipetnyi sót. A tojásfehérje-habot a tejes jégkásába forgatjuk. A mélyhűtőben félig megfagyasztjuk, poharakban, őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk.
A szerző blogja: www.chiliesvanilia.blogspot.com