rés a présen - Csak ne legyen hideg - Lass Bea színésznő

  • .
  • 2010. szeptember 23.

Trafik

rés a présen: hogy ítéled meg a KoMa Társulat karrierjét? Lass Bea: A színházhoz sok szerencse és szimpátia kell, főleg egy független társulat esetében. Az, hogy ilyen sok fesztiválra hívtak eddig minket, szinte hihetetlen.
Persze nagyon büszkék vagyunk, de egyáltalán nem számítottunk rá. A pályámon ez mindenképp nagyon jó dolog, hiszen rengeteget utazunk, sok élményt és tapasztalatot szereztem. Sosem fogom megbánni, hogy ezt a pályát választottam, és azt sem, hogy ebben a formában.

rap: A Kereszthuzat Társulatban is dolgozol. Miért kellett még egy kísérletező társulat az életedbe? Mit csináltok ott másképp?

LB: A KoMa színésznője vagyok, a Kereszthuzat Társulatban mint vendég játszom. Pál András megkeresett még a nyár elején, hogy nem lenne-e kedvem csatlakozni egy produkció erejéig hozzájuk. Hát persze, hogy volt! Már csak a társaság, Szép Ernő és a nyári fesztiválhangulat miatt is, de még sorolhatnám. Arról nem is beszélve, hogy szeretek kísérletezni, minél többször, annál jobb. Ráadásul az Ördögkatlan Fesztiválon a KoMa is fellépett a Plazma című darabbal.

rap: Nem vágysz néha arra, hogy hagyományos intézményi keretek között játsszál, szerepálmokat valósíts meg?

LB: Nem vágyom kőszínházhoz, miért is vágynék. Nagyon jó nekem a KoMában. Úgy érzem, egy ilyen társulásban több lehetőségem van, nem határol be, hogy hány éves vagyok, hogy nézek ki, vagy legalábbis nem annyira. Van, hogy meghívnak játszani, de év közben erre nem nagyon van lehetőségem. Egy percig sincs emiatt rossz érzés bennem. Szerepálom? Régen a Puck volt a Szentivánéji álomból, de ma már nincs.

rap: Van kedvenc színházad?

LB: Az a kedvenc általában, ahol éppen megragad valami.

rap: 'sszel milyen bemutatóid, munkáid lesznek?

LB: Október 1-jén mutatjuk be Jevgenyij Svarc Sárkány című bábjátékát Parti Nagy Lajos fordításában a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban, a Keleti Károly utcában. A Monostorapátiban két hét alatt készült kis előadásunkat, a Szuper Irmát Keszég László rendezésében szintén októbertől fogjuk játszani. Ezenkívül repertoáron lesz még az Szj 9231, avagy a műv.tev. vége, a Café Brasil, Topolánszky Tamás koreográfiájára és rendezésében, és a Plazma.

rap: Mik a kedvenc játszóhelyeid?

LB: Bárhol szívesen játszom, csak ne legyen hideg!

rap: Jól énekelsz. Vannak ilyen irányú terveid?

LB. Nagyon szeretek énekelni, és nagyon örülök, ha alkalom adódik rá a színpadon, de azon kívül is vannak terveim, és énekelek egy együttesben is, ami nemrég alakult, Átjárók néven. A fellépéseink időpontjai fenn vannak a Facebookon.

Figyelmébe ajánljuk