rés a présen - Élveztük is - Barabás Lőrinc trombitás

  • .
  • 2010. február 25.

Trafik

rés a présen: A BL Eklektric viszonylag hirtelen lett a nu-jazz szcéna sztárzenekara. Minek köszönhető e népszerűség? Barabás Lőrinc: Dúdolható dallamok, dúdolható dallamok. rap: Mikor választottál hangszert, és mikor műfajt? A trombitás ritkán frontember - hogyan szerveződött a zenekar? BL: 12 évesen kezdtem trombitálni tanulni.
Műfajt a mai napig nem választottam. A trombitások, akikre felnézek, zeneszerzők, zenekarvezetők is egyben. Nekem is fontos, hogy zeneszerzőként is megnyilvánuljak, ne csak trombitásként. Így szerveztem össze az Eklektricket, ezzel a céllal.

rap: A második nagylemez, a Trick már december óta kapható. Milyen szempontok szerint lett összerakva?

BL: Egy dalcsokor. Tíz szám, amik megszülettek, és tükrözik, hogy mit csináltunk az elmúlt pár évben. Van olyan szám, ami régebben született, és olyan is, ami a stúdiózás során nyerte el a végleges formáját. Egy vidámabb, gyorsabb, pörgősebb album, mint az első volt. Novemberben Londonban és Párizsban jártunk közvetlenül az A38-as lemezbemutatónk előtt, itt már az új anyagot játszottuk, és pozitívak a visszajelzések, mindemellett meg marhára élveztük is.

rap: Milyen koncertekkel, hol zárjátok a telet, kezditek a tavaszt?

BL: Március 12-én játszunk a Gödörben, aztán Szegedre megyünk és Székesfehérvárra. A PANKKK pályázaton kaptunk pénzt, amiből tavasszal csinálunk egy külföldi turnét is. Aztán jönnek a fesztiválok, és év végén ismét játszunk a MűPában.

rap: Neked személyesen mi a fontos a zenélésben?

BL: Egy barátom egyszer azt mondta, olyan neki a zene, mint halnak a víz. Azt hiszem, ez egy kifejező hasonlat.

rap: Kedvenc zenék?

BL: Most épp Justice-t hallgatok.

Figyelmébe ajánljuk