rés a présen - Izzadságszag legyen! - Tiszai Vivien dobos

  • .
  • 2010. október 21.

Trafik

rés a présen: Hogyan lettél dobos, és mit szólt hozzá az anyád? Tiszai Vivien: Tinédzserkorombankihúztamegy kalapból azt a papírt, amire az volt írva, hogy: dob. Ezt azért "kellett", mert a rocker barátnőimmel kitaláltuk, hogy csinálunk egy lányrockzenekart.
Nem lett belőle semmi, de sorsszerűnek éreztem. Apám dobos volt régen, és amikor meghallotta az újabb ötletemet, nem tetszett neki, de aztán meggyőztem a dolog komolyságáról, és beajánlott aKőbányai Zeneiskolába Jávori Vili bácsihoz. Tanultam továbbá Sramkó Jánosnál, szintén a suliban, majd a suli végeztével jártam Csányi Zolihoz (Black Out), illetve Bubnó Márkhoz (Anna and the Barbies) is. Anyukám nem örült neki persze, de most már elfogadja.

rap: Mikor lettél az Ozone Mama ütőse?

TV: Fú, sok zenekarban játszottam, de ezek kis tinibandák voltak, mint a Rag Dolls, az Instant, Kelly Pride vagy a legelső, a DEtoxication. Az Ozone Mamában durván egy éve vagyok benne, a kedves basszusgitáros, Dobos Gergő jóvoltából, aki osztálytársam volt Kőbányán. Most már csak ebben az egy zenekarban vagyok, és csak dobolok. Dolgoztam egyébként pultosként, de a vendéglátás nemtűria rockot.

rap: Kedvelted az Ozone Mama zenéjét?

TV: Igen, szerencsére elmondhatom, hogy megtaláltam azt a zenekart (vagy ők engem), amely azt a zenét játssza, amit szeretek, illetve amin felnőttem, tehát Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Lenny Kravitz, akinél egyébként az egyik kedvenc nődobosom dobol, Cindy Blackman.Összességébena 60-as, 70-es évek zenéit szeretem. A magyarok közül pedig a Tankcsapdát meg a Hatóságilag Tilos zenekart.

rap: Hogyan készülnek a számaitok, mennyi beleszólásod van?

TV: Általában a gitáros, Gábor András hozza az ötleteket. Van beleszólásom, de nem nagyon kell, mert úgy érzem, egy hullámon vagyunk a fiúkkal, szóval ha elkezdi az új számot, egyből rájátszunk a basszusgitárossal.

rap: Sok fellépésetek van?

TV: Idén nyáron nem játszottunk sokat, mert az új lemezre készültünk. Most pedig elkezdődött valami, és jönnek a bulik. Volt szerencsénk játszani az A38-on, ami híres arról, hogy nagyon jól szólnak a koncertek, illetve játszottunk a Wigwamban, Dürer-kertben és sok kis klubban itt, Pesten. Szeretnék még sokat vidékre menni, mert ott nagyon jó. Szerintem az a jó közönség, amelyik tombol, zúz, megőrül, pogózik. Izzadságszag legyen! Ha sokan vannak, az még jobb, mert akkor el tudnak kapni, mikor ugrok egy szörföt. Sok próbával tartom magam kondiban. Egyébként nem nagyonsportolok, mert arra már lusta vagyok.

rap: Hol láthatunk a közeljövőben?

TV: A zenekart láthatjátok október 23-án a Mánia Klubban, és november 12-én a Dürer-kertben a Turbóékkal (www.ozonemama.com).

Figyelmébe ajánljuk