tévésmaci - A sül Cavalcanti főtörzstől vesz halat

  • .
  • 2009. április 30.

Trafik

Sztupa hirtelen odakapta a szemét Trochéra. Jó, akkor rispetto - mondta az, de ugyanavval a levegővel folytatta is: lenne előbb itt egy kis elintéznivaló, utána beszéljünk csak az üzletről.
Kese, hogy helyrebillentse kicsit a tekintélyét a csepeliek előtt, élénken reagált: ez már végre beszéd!

A hatalmas katonai teherautó (KRAZ 255B) a rükvercben lehetséges legnagyobb sebességgel hajtott neki a kapunak, s az úgy pattant fel, mint gyerek kezében a földimogyoróhéj. Ugyanakkor éles szirénahang harsant az éjszakában, egy melléképületből kézifegyveres őrök rohantak elő, s torpantak is meg azonmód, majd lassan, mintha tétováznának, fölemelték a kezüket. A Kraz egy Y-fordulóval előremenetbe kapcsolt és balra fordult, mögötte egy nagy teljesítményű MAN daru caplatott be a szoborpark szétrombolt bejáratán. A Kraz elviharzott Osztapenko és Steinmetz kapitány előtt, és széttaposott egy ötágú csillag alaprajzú vörös virágágyást. Elhajtott két tenyér vagy marok mellett, ami tán a földgolyót óvta, s megállt. A daru mellé kanyarodott és lebocsátotta a tappancsait. Pityu (Kese öccse) kiüvöltött a sofőrülésről: 17 percünk van, a rendőrség huszonhárom alatt ér ki. Mi meg mehetünk tévézni.

Pénteken (1-jén) még mindig a múlt heti függőké a világ, az RTL Klub 22.30-kor leadja Kill Bill2-t, ami csak kicsivel gyengébb, mint a nézhetetlen első rész. A tv2 0.35-kor Az operaház fantomja útján terjeszti a kultúrmocskot. Nem mintha a Duna tévé egy hajszállal is különb lenne, este kilenckor már nekifogott Az angol betegnek. Utolsó mentsvárunk, a film+ ugyanekkor dől be, a 28 nappal később Danny Boyle egyik vacka a sokból.

Szombaton az RTL Klub már 15.50-kor megenged magának egy rossz tréfát, hiszen Aki király akart lenni akkor is egy Libertines-szám címe, ha 1975-ben csinálták Sean Connery, Christopher Plummer és Michael Caine mérsékelten őszinte részvételével. A Duna tévé este kilenckor Sylvester Szalonnát nyomatja (Copland). Az HBO-n a cilinderből 17.55-kor elhúzott A tökéletes trükk Christopher Nolan 2006-os filmje, dettó Michael Caine-nel: két Batman között ezt bírta összehozni a direktor, sokan szeretik. Ám mindet lehet nyugodtan kidobni a kukába, hisz 21.45-kor Real Madrid-Barcelona van a sport1-en.

Vasárnap a tv2-n 23.55-kor adott Zongoraleckét úgy merjék megnézni, hogy ez az utolsó film, amit Kurt Cobain az életében látott.

Hétfőn adásszünet, mint a komcsiban.

Kedden az m1-en a 23.55-kor kezdődő film, A faun labirintusa állítólag egy fantasy, ami a spanyol polgárháború idején játszódik, rendezte Guillermo del Torro, s ahogy mondani szokták, "annyira azért nem jó, de jó". A Duna tévé eddigre már majdnem végez a 22.25-kor kezdett Tiszta Amerika c. Gothár-tévedéssel (s nem is ez az egyetlen, amit Esterházy Péterrel együtt követtek el).

Szerdán a film+-n este kilenckor sugárzott filmben - A sárkány közbelép - az a jó, hogy Bruce Lee Chuck Norrist és Jackie Chant is lezúzza, előbbit ráadásul a Colosseumban (szegény Chuckie, még a főcím előtt lejátszik). Egyébként ezt a sztárcsinálás szakértője, Mark Twain szabadalmaztatta (az Andy Warhol nevű szélhámos szekundálása mellett): sztár lett abból a kisfiúból is, akit egyszer megvert Tom Sawyer. A Filmmúzeum így jó okkal kezdi negyed órával előbb A kölyök c. 1921-es burleszket Jackie Coogannel, Edna Purviance-szal és Charlie Chaplinnel.

Csütörtökön végképp bebizonyosodik, hogy a héten elpocsékolt idő volt bekapcsolni a tévét. A film+2, hogy bekerüljön a smaciba, este kilenckor a Traffic című ostoba thrillerrel jön, melyben a bíró drogos lányától a mexikói burritóhamisítókig mindenki fellép, akinek nincs jobb dolga. Fél órával előbb oda kell ülni az MGM elé, mert az Üvöltő szelek ugyan nagyon gáz, de mégiscsak egy Bront‘-adaptáció, amiben Timothy Dalton meg Ian Ogilvy is játszik. Előbbi Roger Moore után volt 007-es, utóbbi meg - dettó a majsztró után - Simon Templar. Csoda, ha Kovács Ági is akart találkozni az öreggel? Ne tévézzenek, próbálják ki inkább kicsit az életet!

Figyelmébe ajánljuk