tévésmaci - A sün szurikátákkal barátkozik

  • .
  • 2007. június 28.

Trafik

Amikor ezt írjuk, épp tetőzik a kánikula, dél van, 37 fok. Beszélgessünk a klímaváltozásról? Hm? Mikorra sivatagosodik el végképp az alföld?

Amikor ezt írjuk, épp tetőzik a kánikula, dél van, 37 fok. Beszélgessünk a klímaváltozásról? Hm? Mikorra sivatagosodik el végképp az alföld? Lehet, hogy mikor olvassák, addigra átmeneti lehűlés következtében épp 30 fok lesz csak, de ne bízzuk el magunkat. A veszprémi állatkertben május végén idén már másodszor születtek szurikátakölykök, eredeti hazájuk a Kalahári sivatag, de nálunk is kiválóan érzik magukat, szaporodnak veszettül. Szintén Veszprémben június közepén megszületett Gréti, a kis kétpúpú teve. Szívesen ajánlanánk az Animal Planet sorozatát, ahol a félrevezető Rókamanguszták udvarháza cím ellenére a szurikáták életébe nyerhetnének bepillantást, de mostanában sajnos épp nem vetítik, és a Sivatagi Show-t sem adják egyik csatornán se. Reménykedjünk benne, hogy a Duna nem szárad ki még egy ideig, mert szerintünk sokkal élvezetesebb a Margitszigeten, a Csepel-szigeten a pesti rakparton, Esztergomban, Kisorosziban, akárhol bambulva bámulni a Dunát, mint a tévét. Ha valaki mégsem lenne hajlandó kimenni a partra, a Duna akkor is házhoz megy:

Pénteken (29-én) 22.00 óra, a Duna Televízión, nyilván, hol máshol, Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunarea - utazhatnak Bécstől, az 1927. folyamkilométertől egészen a Fekete-tengerig, vagyis a nullpontig. Hahn-Hahn grófnő rajongóinak kötelező. Vagy van egy másik film is, aminek a végén három főszereplőnk először Zuhanás közben látható, majd a végén a Dunában landolnak - majdnem azt mondtam, kötnek ki. Ez már 21.20-kor kezdődik a Filmmúzeumon, in memoriam Kaszás Attila. Pogány Judit is gyönyörű és drámai benne. A harmadik főszereplő Rudolf Péter, ha jót akarnak maguknak, inkább ezt nézik meg, és nem az Üvegtigris 2-t 19.05-kor az HBO-n. Indokoljam? Ne. Amerikásoknak 21.20-kor az RTL-en A specialista Stallone és Sharon Stone, vagy az m1-en, 23.20-kor, a New York bandái.

Valaki hajat mos pénteken és szombatra megszárítja a nap, mert fogadjunk, hogy megint forróság lesz; menjenek strandra. Ha közben megisznak óránként egy fröccsöt (minimum), meg különben is napszúrást kaptak, nem lesz kedvük tévézni este, de nem is baj, mert összevissza két említésre méltó film a kínálat, vagy A kilimandzsáró hava (ha csak el nem olvadt már az is), 20.00-kor a Filmmúzeumon, vagy 19.30-kor ezerhuszonkettedszerre a Star Wars 2. - A klónok támadása az RTL-en.

Ha már hétvége, hétvége (hiába mész az erdőbe), akkor maradjunk még a vasárnapnál, nézzék meg a gyerekekkel a Charlie és a csokigyárat reggel 9.20-kor az HBO-n, 12.45-kor az utóbbi évek két nézhető magyar filmje közül az egyik, a Fehér tenyér ugyanott. Utána ebéd, csendes pihenő, és 16.15-kor félálomban a Péntek Rézi 1938-ból, majd kávézás közben írjanak levelet a műsorigazgatóságra, hogy szeretnék látni ugyanezen sztori 1941-es kiadását Vittorio de Sicától, Teresa Venerd“ - Anna Magnanival. Kíváncsi lennék, kapnak-e választ.

Hétfői ajánlatunk: vagy 20.40-kor Berlin, Berlin az m2-n, tudják, a bután bájos német sorozat Lolléról, vagy 21.05-től kezdve tripla élvezet a Viasat3-on, először a Gilmore lányok (Szívek szállodája), aztán 22.05 A férfi fán terem (Alaszkában, hol máshol, ott legalább hideg van), és végül 23.00-kor a mindennapi Szex és New York.

Kedden végképp nincs semmi, az ER helyett a Harmadik műszak 21.05-kor az RTL-en, ha valaki tudta követni, hogy most hol is tartunk a történetben, mesélje el nekem is, mert amikor még szombaton adták, mindig lemaradtam róla. 23.25-kor Jim Jarmusch az m1-en, de hiába valljuk be egymásnak két-három évente, hogy vannak ilyen alapfilmnek elkönyvelt művek, mint a Törvénytől sújtva, amit mostmáraztán tényleg illene megnézni, mert eddig kimaradt, egyrészt mindig elalszunk, mire elkezdődne, másrészt jön a helybéli lágyszívű, és öklének buzogányával elveszi a kedvünket az egésztől.

A szerda csak egy szerda, aznap műsorszünet, menjenek fröccsözni.

A csütörtök jelzőt se kap, és legszívesebben aznapra se ajánlanánk semmit. Ha nagyon akarják, nézzék meg az MI-5-ot az m1-en 21.15-kor, vagy Kojaket 21.20-kor a tv2-n. De inkább menjenek csókolózni aznap este is a Duna-partra.

Figyelmébe ajánljuk