tévésmaci - A szervál deklamál

  • .
  • 2007. augusztus 2.

Trafik

Képzeljünk el, nem nehéz, egy katolikus iskolát, Jodie Foster az igazgatónő!

Képzeljünk el, nem nehéz, egy katolikus iskolát, Jodie Foster az igazgatónő! Hetvenes évek, képregények, animációs betétek, rajzoljunk akcióhősöket, mindjárt négyet, Izomkolosszus, Gyökér, Fúró, és az ellenfeleit hátulról rugdosó Kapitány, ők lesznek a négy képzeletbeli titán, lesznek benne további jók és további gonoszok, hit, remény, pofonok, miként itt a földön, úgy ott az égben is: péntek, 23.30, m1: Oltári fiúk, rendezte Peter Care, animációs betétek: Todd McFarlane kanadai képregényrajzoló és -író.

Szombaton viszont miénk a természet, fű és eső, Cirque du Soleil, égi jelenségek - 16.20, m1: Fűre lépni szabad, Makk Károly, Páger Antal, Tolnay Klári; 22.05, Tv2: Fekete eső, Ridley Scott, Michael Douglas, Andy Garcia; 23.25, Duna Tv: Maszájok - az eső harcosai; 01.30, RTL Klub: Cirque du Soleil - A sors cirkusza (október végén élőben is fellépnek Pesten, Delirium a darab címe, érzéki csalódások lélekben és testben).

Aki szorgalmasan nézi a tévét, megtudhatja: az emberek mindig őszintén szeretnek és hazugság szövi mégis át meg át az életet, így aztán van, aki saját magát lövi pisztollyal főbe, mert a tavasz kicsalogatta a zöldbe, és van, aki azért lesz halálra ítélve, mert feljelenti a saját férje, hisz nem elég, hogy illegális abortuszokat hajt végre, de ráadásul egy ellenállóval folytat szerelmi viszonyt, s van, aki még betegen is szeret, akkor is, ha te már nem szeretheted viszont, nos, ez mind egy-egy véres szerelmi történet, halárusok, mészárosok, élesek a kések: szombat, 21.00, HBO: Közelebb, Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen; szombat, 21.00, Duna Tv: Női ügyek, Claude Chabrol, Isabelle Huppert; vasárnap, 16.05, M2: Halálos tavasz, Kalmár László, Jávor Pál, Karády Katalin; vasárnap, 19.30, Duna Tv: Iris - egy csodálatos női elme, Judi Dench, Kate Winslet; hétfő, 16.55, Filmmúzeum: Nagyon véres szerelmi történet, Adriano Celentano.

Ha mégis túlélték mindezt, és még csak a gyanú sem ébred magukban, hogy alkalmasint másra vágynak, emlékezzenek rólunk, a déligyümölcsökről és egyéb gyarmatárukról, de az is jó, ha csak unatkoznak vagy tespednek, és akkor fene úri dolgukban majd vodka lemont isznak és narancsot esznek: vasárnap, 00.05, Tv2: Mechanikus narancs, Stanley Kubrick; szerda, 20.15, m1: A tanú, Bacsó Péter; szerda, 01.00, m1: Vodka lemon, Hiner Saleem.

És ha már lecsúszott pár liter vodka, de még mindig nagyon messze van a téli Moszkva, hát nézzük meg újra az Anyegint, de valaki szóljon Tatjánának, hogy ne reménykedjen megint, hisz megmondta Ninocska, aztán pillantsunk be az elmegyógyintézeti mikrokozmoszba, majd hajózzunk tovább, ring az orosz bárka, s ámulhatunk, az Ermitázst egyetlen snittben bejárva - a hasonnevű sajtról meg csak csupa jót mondhatok a sajtó nevében: szombat, 13.55, Duna Tv: Ninocska, Ernst Lubitsch, Lengyel Menyhért, Greta Garbo, Lugosi Béla; vasárnap, 21.15, Duna Tv: Anyegin, Martha Fiennes, Ralph Fiennes, Liv Tyler; hétfő, 23.45, m1: 'rültek háza, Andrej Koncsalovszkij; szerda, 19.10, HBO: Három nővér (amerikanizált változat); szerda, 22.10, Duna Tv: Az orosz bárka; csütörtök, 00.45: Pengető - Ripoff Raskolnikov koncertje az A38 hajón.

A heti tévéműsor egészen különlegesen rettenetes. Ezen a héten beérem csupán a rádióújsággal. De a távkapcsoló az asztalon, olyan, mint pisztoly a belső zsebben, markolássza egy darabig az ember, aztán így is, úgy is lő egyet. Nem a tévé a kártékony, hanem a távkapcsoló.

Figyelmébe ajánljuk